Netflix-svindler tatt rømmen

Svindel-dømte Robert Hendy-Freegard risikerer 30 nye år i fengsel.

SIKTET FOR DRAPSFORSØK: Robert Hendy-Freegard, kjent fra Netflix-serien «The Puppet Master», risikerer 30 nye år i fengsel etter å ha blitt siktet for drapsforsøk på offentlig tjenesteperson. Her avbildet i 2005, da han ble dømt for svindel, tyveri og kidnapping. Foto: Politiet / NTB
SIKTET FOR DRAPSFORSØK: Robert Hendy-Freegard, kjent fra Netflix-serien «The Puppet Master», risikerer 30 nye år i fengsel etter å ha blitt siktet for drapsforsøk på offentlig tjenesteperson. Her avbildet i 2005, da han ble dømt for svindel, tyveri og kidnapping. Foto: Politiet / NTB Vis mer
Publisert

Britiske Robert Hendy-Freegard (51), kjent fra Netflix-serien «The Puppet Master», svindlet til seg over en million britiske pund over en tiårsperiode ved å utgi seg for å være spion i det britiske hemmelige politiet MI5.

I 2005 ble han i London dømt til livstid i fengsel for svindel, tyveri og kidnapping. I ankesaken ble imidlertid kidnappingsanklagene opphevet, og i 2009 ble han løslatt fra fengsel.

Nå er han siktet for drapsforsøk på en offentlig tjenestemann og risikerer 30 nye år i fengsel, skriver The Guardian.

Rømte

Hendy-Freegard og kjæresten flyttet til Frankrike i 2015. Torsdag forrige uke ble det gjennomført en inspeksjon av hjemmet deres i den franske landsbyen Vidaillat i Creuse, etter mistanke om ulovlig hundeoppdrett.

Isteden for å bli med til politistasjonen skal Hendy-Freegard ha startet bilen sin og kjørt på to politimenn, hvorav en av dem skal ha blitt liggende på panseret i over 100 meter.

Hendy-Freegard ble fredag pågrepet i Beliga etter en uke på rømmen. Den lokale påtalemyndigheten har åpnet etterforskning for drapsforsøk på en offentlig tjenestemann. Dersom han blir dømt vil han risikere inntil 30 nye år i fengsel, ifølge avisa.

Det er ventet at han vil bli utlevert til Frankrike den nærmeste tida.

Forførte kvinner

51-åringen, som i mange år utga seg for å være en MI5-agent, skal i realiteten ha jobbet som bartender og bilselger.

I retten ble det lagt fram bevis på at han forførte minst seks kvinner for å svindle til seg penger. Vitneprov avslørte hvordan kvinnene utførte bisarre oppdrag for ham over hele Storbritannia, og at Hendy-Freegard tok hver eneste krone kvinnene kunne tigge til seg eller låne. Pengene skal ha blitt brukt til å finansiere den lukuriøse livsstilen med dyre biler, desginerdresser og dyre ferier.

Hendy-Freegards naboer i Frankrike hevder at hans nåværende kjæreste skal ha levd under «forferdelige forhold» i det isolerte huset i den franske landsbyen.

- Hun gikk aldri ut, bortsett fra på den lille gårdsplassen. Siden 2017 har jeg ved flere anledninger varslet både politi og ordfører, men de har ikke tatt det seriøst, sier en nabo til nyhetsbyrået AFP.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer