Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nett-avhengighet bare bivirkning

Internett-avhengighet opptrer sjelden uten at det er andre, større psykiske problemer inne i bildet. Overlege Per Olav Næss tror en uvirkelig dataverden er en enkel fluktmulighet for mange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overlege Per Olav Næss ved Senter for barne- og ungdomspsykiatri i Oslo tror internett-avhengighet er et resultat av dypereliggende problemer. En uvirkelig dataverden kan være en enkel flukt-mulighet hvis man har trøbbel med å takle sin egen virkelighet.

- Noen kan kanskje utvikle problemer bare på grunn av overdreven bruk av internett, men jeg tror dette først og fremst kommer av et sterkt behov for å kompensere for andre, mer kompliserte problemer. Psykiatriske symptomer er ofte resultater av behov for å finne enkle, psykologiske løsninger i en vanskelig situasjon. Som oftest skaper disse løsningene i seg selv nye problemer.

- Når jeg har vært borti internett-relaterte problemer har det slått meg at internett nettopp har blitt en slik kompensasjon. Vår jobb blir da å finne de underliggende problemene, og sette i gang behandling i forhold til dem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!