Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nett-cash

Beenz er navnet på den raskest voksende nettvalutaen. Alle kan skaffe seg de virtuelle pengene ved å surfe på nettet. «Det er akkurat som penger, bare bedre,» skryter nettsiden beenz.com.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beenz.com

  • Selskapet ble startet i 1998, og har i dag ca 175 ansatte.
  • Bonussystemet fungerer som en slags universell valuta, bare til bruk på nettet.
  • Beenz.com selger beenz til selskapene de samarbeider med for 1 cent - eller ca. 8 øre - pr. stykk.
  • Siden kjøper de dem tilbake for 4 øre stykket.
  • Det de i realiteten selger til sine kunder, er økt trafikk på deres nettsteder.

Mange selskaper har den siste tida forsøkt seg med ulike varianter av cyber-cash, men ifølge analytikere er det beenz som har best sjanse til å klare seg, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Bonuspenger

Beenz fungerer i realiteten som et slags velutviklet system for bonuspoeng. Handler du på bestemte nettsteder, kan du få en slump beenz i bonus. Beenz du kan bruke for å få rabatt neste gang du handler.

Har du nok beenz, kan du betale alt med nettvalutaen. Etter sigende uten å risikere at noen tapper beenz-kontoen din. Du risikerer i alle fall ikke at kredittkortet ditt blir misbrukt.

Men du er ikke nødt til å shoppe på nettet for å skaffe deg cyber-cash. Det er nok å være innom nettsteder som har en avtale med beenz, delta i spørrekonkurranser med beenz som premie, eller se på en hel reklamesnutt som popper opp på skjermen.

Registrerer du deg med en mailadresse hos yahoo, og åpner en beenz-konto, får du 200 b. Laster du ned LibertySurf, får du 50 b. Og slik fortsetter det.

Sjette beste

Det du må gjøre, er å åpne en beenz-konto hos beenz.com. Du må være 16 år, koblet til Internett, ha en PC som håndterer Java, og ha en gyldig e-postadresse.

Du kan imidlertid reservere deg mot alle former for junk-e-mail. Det koster ingenting å bruke tjenesten. Kontoen din blir fylt opp etter hvert som du beveger deg hos beenz' samarbeidspartnere på nettet.

Beenz.com ble nylig kåret til det sjette beste nettstedet for e-handel i den britiske avisa Sunday Times. Blant de tunge, håpefulle investorene er Oracle's toppsjef Larr Ellison. Beenz har allerede inngått en avtale om å innføre beenz-kredittkort.

* I dag er en been (beenz er flertall!) verdt ca 8 øre. Bestiller du for eksempel filmen Matrix på DVD, koster det deg 6500 beenz.

Nettekspert Gisle Hannemyr ved Universitetet i Oslo sier de virtuelle valutaene er et konsept som er i ferd med å ta av, men vil ikke benytte seg av det selv. Til det er gevinsten for lav. Det tok ham to timer å samle 1000 beenz - som er verdt ca. 80 kroner.

<B>BETALINGSMIDDEL: Beenz er det nye betalingsmiddelet på nettet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media