Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nett-doktor?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Datatilsynet har allerede satt en stopper for tilbudet om sykmeldinger over Internett. For det er ikke gitt konsesjon, og dermed er det hele ulovlig. Nå er det selvsagt mulig at Datatilsynet vil svare positivt på en søknad om slik konsesjon, men det er høyst tvilsomt.
  • Hele opplegget med legekonsultasjon over Internett virker mest som en makaber spøk. For hvis dette kan tillates, trenger man jo ikke noen legeerklæring for å få sykmelding. Hvem som helst bør kunne gjøre det hvis en lege kan gjøre det uten å se pasienten. Vi synes nok også at legenes fagforening bør se nærmere på dette konseptet, for det stiller unektelig legenes rolle i trygdeapparatet i et underlig lys. Enten er en sykmelding bygd på legefaglige kriterier, eller så er det skrivebordsarbeid. Men hvis det siste er tilfellet, kan vi avskaffe hele sykmeldingsordningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling