Nett og telefon tilbake for de fleste i Finnmark

Var borte i neste to døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen innbyggere i Øst-Finnmark er fortsatt uten nett og mobiltelefon, men torsdag morgen er situasjonen er på bedringens vei. Telenor fikk delvis fikset den skadde fiberkabelen i løpet av natten.

Klokken 2.57 kom mye av forbindelsen som hadde vært borte, tilbake igjen, forteller dekningssjef Bjørn Amundsen i Telenor.

– Status nå klokken 6 er at fast- og mobilnettet i Båtsfjord, fastnett og mye av mobilnettet i Berlevåg og kystradioen er inne igjen. Vi har enkeltabonnenter på bredbånd som er ute, og det er primært det som gjenstår, sammen med to mobilbasestasjoner, sier Amundsen til NTB.

Døgnbemanning

3.5000 innbyggere i de to kommunene var uten nett og telefon fra tirsdag morgen på grunn av to brudd på en hovedfiberkabel. Telenor håper resten av befolkningen skal ha både nett og telefon i løpet av morgenen.

– Det gjenstår reparering av den ene fiberen. Årsaken til situasjonen er sannsynligvis tretthetsbrudd på grunn av sjø, sier Amundsen.

Politi og helsevesen har hatt døgnbemanning for å hjelpe folk dersom det skulle oppstå problemer som følge av telekrisen, men natt til torsdag var det ikke meldt om alvorlige hendelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer