Nett-truslene

Slurv skaper usikkerhet på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI og det Amerikanske justisdepartmentet har sammen med organisasjonen System Administration, Networking and Security Institute (SANS ) lagt fram en liste over de største nett-truslene for vanlige brukere.

På topp kommer, ikke uventet, å åpne e-postvedlegg med ukjent innhold og avsender. Det var dette som førte til den raske spredningen av det kostbare ILOVEYOU viruset, for en stund tilbake.

Nummer to på lista er manglende installering av anti - virus programmer, spesielt for Microsoft Office, Internet Explorer og Netscape.

Videre advarer SANS mot å laste ned skjermsparere og spill fra ukjente kilder, og bruke modem når du er tilknyttet et lokalt nettverk. Det anbefales også alltid å ta backup samt teste denne.

I tillegg til vanlige brukere har bedriftsledere og IT eksperter fått hver sin liste over hva de må passe på når de er tilkoblet verdensveven. SANS' forskning har fastslått at den vanligste feilen lederne gjør, er å la uprofesjonelle ta seg av sikkerheten. Lederne gir heller ikke tid og opplæring innen sikkerhet, slik at de ansatte kan gjøre en tilfredstillende jobb.

IT- folkenes hovedproblem er at de er for utålmodige. Ofte kobles de lokale nettverkene til internett, før de er tilstrekkelig oppdatert til å stå imot angrep.