Nettavisen-journalist dømt for ulovlig innsidehandel

Dømt til å sone fire måneder i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En journalist i Nettavisen er dømt til fire måneders ubetinget fengsel for ulovlig innsidehandel med Sinvest-aksjer, men er frifunnet for innsidehandel med DNO-aksjer.

Journalist Thomas Gulbrandsen (35) er dømt for ulovlig innsidehandel i forbindelse med at han gikk til innkjøp av Sinvest-aksjer på bakgrunn av informasjon han fikk i en tekstmelding han mottok fra en mekler, skriver Nettavisen.

Journalisten var også tiltalt for ulovlig innsidehandel i forbindelse med at han i januar 2006 solgte sine aksjer i Det Norske Oljeselskap (DNO) før Nettavisen publiserte en negativ artikkel om selskapet. Gulbrandsen ble frikjent for dette.

- Jeg er svært glad, men ikke overrasket over frifinnelsen i DNO-saken. Denne saken har vært en enorm belastning for familien min og meg, og jeg ser fram til å kunne legge et tre år langt mareritt bak meg, sier Gulbrandsen.

Han vet ikke om han kommer til å anke dommen.

35-åringen er fortsatt ansatt i Nettavisen, men jobber ikke med redaksjonelle oppgaver. Økokrim hadde lagt ned påstand om tre og et halvt år i fengsel for journalisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer