Nettavisen-journalist dømt for ulovlig innsidehandel

Dømt til å sone fire måneder i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En journalist i Nettavisen er dømt til fire måneders ubetinget fengsel for ulovlig innsidehandel med Sinvest-aksjer, men er frifunnet for innsidehandel med DNO-aksjer.

Journalist Thomas Gulbrandsen (35) er dømt for ulovlig innsidehandel i forbindelse med at han gikk til innkjøp av Sinvest-aksjer på bakgrunn av informasjon han fikk i en tekstmelding han mottok fra en mekler, skriver Nettavisen.

Journalisten var også tiltalt for ulovlig innsidehandel i forbindelse med at han i januar 2006 solgte sine aksjer i Det Norske Oljeselskap (DNO) før Nettavisen publiserte en negativ artikkel om selskapet. Gulbrandsen ble frikjent for dette.

- Jeg er svært glad, men ikke overrasket over frifinnelsen i DNO-saken. Denne saken har vært en enorm belastning for familien min og meg, og jeg ser fram til å kunne legge et tre år langt mareritt bak meg, sier Gulbrandsen.

Han vet ikke om han kommer til å anke dommen.

35-åringen er fortsatt ansatt i Nettavisen, men jobber ikke med redaksjonelle oppgaver. Økokrim hadde lagt ned påstand om tre og et halvt år i fengsel for journalisten.

NTB

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer