Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nettavisen kan ikke kopiere terningkast

Nettavisen forbys å bruke terningkastene som avisene i Akersgata bruker i sine anmeldelser av filmer og restauranter. Det slo Oslo byrett fast i en dom i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VGs, Dagbladets og Aftenpostens protester mot Nettavisens bruk av deres terningkast i forbindelse med film- og restaurantanmeldelser ble møtt med søksmål hvor Nettavisen ville forsøke å gjøre bruken kjent rettmessig. I et motsøksmål ba de tre avisene retten forby gjengivelsen, samt at de krevde erstatning for den ulovlig bruken, skriver Afteposten Aften.

Overrasket

Dommen slår fast at Nettavisens gjengivelse er i strid med sitatretten i åndsverkloven og mot prinsippene om god forretningsskikk i markedsføringsloven. Nettavisen må betale 180.000 kroner i erstatning til de tre avisene, samt saksomkostninger på 214.500 kroner.

Nettavisens redaktør Knut Ivar Skeid er overrasket over dommen.

- Vi må sammen med vår advokat gå gjennom domspremissene og vil i løpet av neste uke vurdere om vi vil anke dommen eller ikke, sier Knut Ivar Skeid til NTB. Skeid er overrasket over at dommen gikk så sterkt i favør av de tre avisene, men poengterer at dommen ikke vil få noen praktisk betydning for Nettavisens virksomhet.

Retten mente at systemet med terningkast vanskelig kan ses løsrevet fra sin sammenheng med anmeldelsen, og må således være opphavsrettslig beskyttet i samme utstrekning som anmeldelsen for øvrig. Også i henhold til markedsføringsloven ble Nettavisen funnet skyldig i å bryte mot god forretningsskikk. «Nettavisen høster fruktene av andres arbeid, og dette kan etter rettens mening ikke tilfredstille kravene til god forretningsskikk» mener retten.

(NTB):

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!