Nettavisen lei stofftjuveri

Nettavisen er kjent for å forsyne seg friskt og freidig fra andre medier. Nå truer nettstedet med rettssak mot medier som henter saker fra Nettavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 og andre norske medier anklages i en lederartikkel skrevet av nyhetsredaktør Jørn Wisløff for å stjele stoff fra nettavisen.

- I Vær Varsom-plakaten heter det at det er god presseskikk å oppgi kilden når opplysninger er hentet fra andre medier. Enkelte redaktører har tilsynelatende vansker med å etterkomme dette, skriver Wisløff.

Wisløff innrømmer at Nettavisen selv forsyner seg friskt fra konkurrenter.

- Hver eneste dag sjekker Nettavisen riks-, regions- og lokalaviser. Mener vi en sak er god nok til å bringe videre, så gjør vi det. Og vi krediterer selvsagt mediet som har fått frem nyheten, skriver Wisløff.

Nå er Nettavisen lei av at andre medier gjengir deres nyheter utenå kreditere. Wisløff trekker blant annet fram nyhetene om Bondeviks elefanttenner og bombingen av et svensk fredssenter i Betlehem, begge saker Nettavisen hadde først. Spesielt elefantsaken irriterer Wisløff, den ble gjengitt på TV 2 uten at Nettavisen ble kreditert.

Nå truer nettavisen med rettssak.

- Uavhengig av hva enkelte synes å tro, er det ikke slik at man kan stjele nyheter som det har tatt tid og ressurser å få fram, uten at det får konsekvenser. For Nettavisen er det prinsipielt viktig å få belyst denne type tyveri gjennom rettslige skritt, skriver Wisløff.