Nettavisen lei stofftjuveri

Nettavisen er kjent for å forsyne seg friskt og freidig fra andre medier. Nå truer nettstedet med rettssak mot medier som henter saker fra Nettavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 og andre norske medier anklages i en lederartikkel skrevet av nyhetsredaktør Jørn Wisløff for å stjele stoff fra nettavisen.

- I Vær Varsom-plakaten heter det at det er god presseskikk å oppgi kilden når opplysninger er hentet fra andre medier. Enkelte redaktører har tilsynelatende vansker med å etterkomme dette, skriver Wisløff.

Wisløff innrømmer at Nettavisen selv forsyner seg friskt fra konkurrenter.

- Hver eneste dag sjekker Nettavisen riks-, regions- og lokalaviser. Mener vi en sak er god nok til å bringe videre, så gjør vi det. Og vi krediterer selvsagt mediet som har fått frem nyheten, skriver Wisløff.

Nå er Nettavisen lei av at andre medier gjengir deres nyheter utenå kreditere. Wisløff trekker blant annet fram nyhetene om Bondeviks elefanttenner og bombingen av et svensk fredssenter i Betlehem, begge saker Nettavisen hadde først. Spesielt elefantsaken irriterer Wisløff, den ble gjengitt på TV 2 uten at Nettavisen ble kreditert.

Nå truer nettavisen med rettssak.

- Uavhengig av hva enkelte synes å tro, er det ikke slik at man kan stjele nyheter som det har tatt tid og ressurser å få fram, uten at det får konsekvenser. For Nettavisen er det prinsipielt viktig å få belyst denne type tyveri gjennom rettslige skritt, skriver Wisløff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer