Nettavisen tar ikke selvkritikk

«Tankeløst» sier politet om journalister som ringte rett inn til barnehagen under gisseldramaet i Ryfylke. Nettavisen forsvarer sin avgjørelse om å ringe rett inn på åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ringte til barnehagen, men det var før noen visste hva som egentlig skjedde, sier ansvarlig redaktør i Nettavisen, Odd Harald Hauge til Dagbladet. Han vil ikke kritisere journalisten som ringte, men tar gjerne en debatt om pressens metoder i slike saker.

- I en stadig tøffere konkurransesituasjon for mediene må vi være med på en diskusjon om hvor langt vi kan gå.

Politiet sier til NTB det er tankeløst at enkelte pressefolk ringte til Hjelmeland barnehage under gisseldramaet. At et TV-team ifølge politiet attpåtil forsøkte å lande med helikopter innenfor det avsperrede området, blir heller ikke møtt med noen som helst forståelse. Det resulterte i en situasjon som politiet karakteriserer som «utrivelig», midt inne i forhandlingene med gisseltakeren.

- Når dramaet blir stort nok, er det åpenbart at enkelte journalister mister hodet og ikke utviser det nødvendige skjønn. Det bidrar til å svekke pressens tillit i opinionen, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til NTB.

Flere medier ringte i formiddag inn til barnehagen, og det resulterte i en bønn fra politiet om ikke å ringe. Nettavisen skrev i formiddag at da de ringte Hjeleland barnehage, svarte en av de ansatte på telefonen. «Vi hørte en stemme i bakgrunnen, og så ble røret lagt raskt på, uten forklaring», heter det i deres reportasje. Dette avsnittet ble senere tatt bort.

- Det ble vurdert som irrelevant informasjon, og fjernet, sier Nettavisens Hauge til Dagbladet.

bjorn.k.bore@dagbladet.no