Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nettavisene får legge ut skattesøk

Skattedirektoratet må fjerne søkesperre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skattedirektoratet bøyer av for de åtte nordnorske avisene som har stevnet direktoratet i saken om skattelistesøk.

Tidligere denne uken gikk åtte nordnorske nettaviser rettens vei for å få opphevet skatteetatens sperring av skattesøket på nettavisene.

Saken ble berammet til rettslig behandling tirsdag 24. oktober, men nå har Skattedirektoratet bøyd av. De fjerner sperringene som har stanset nettsøk i skatteetatens skattelister via avisenes nettsider.

- Vi ser på dette som en full seier, sier utviklingsredaktør Knut G. Sætre i Harstad Tidende til Dagbladet.no.

Bakgrunnen for saken var at Skattedirektoratet sperrer ute nettavisene som inkluderte skattesøket som en del av sine sider, ved bruk av rammer. Dette betyr at søket fortsatt ligger på sidene til Skattedirektoratet, men brukeren slipper å forlate nettavisen for å gjøre søket. Det er altså ikke snakk om en full seier for publisering av skattelistene på andre nettsteder enn Skattetaten.no.

I forliket mellom avisene og etaten heter det følgende:

Skattedirektoratet er innstilt på å endre årets løsning for skattelistetjenesten på skatteetaten.no slik at klassisk ”framing” blir mulig også for brukere som har javaskript påslått. Dvs. at vi fjerner programkode på vår søkeside som vanskeliggjør bruk av slike rammepekere (lenker ved bruk av rammer). Endringen vil bli gjennomført så snart som
mulig og senest tirsdag 24. oktober kl 12.00.

Vi forutsetter at det kommer tydelig fram at søket skjer mot Skatteetaten.no, og at det ikke oppstår en fare for massenedlasting.