Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nettbanker streiket

Men nå er DNB NOR og sparebankene på vei opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For flere hundre tusen nettbankkunder har alt gått i svart i ettermiddag. Teknisk feil hos EDB Business Partner i Oslo har også satt ut kortbrukere og minibankkunder i DNB NOR, Skandiabanken, Sparebank1-gruppen og  og en rekke sparebanker.

- Det skjedde en feil hos oss ved 14.30-tiden, og da ble alle kundene rammet i de bankene vi opererer datasystemene for. Allerede ved 15.30-tiden fikk vi orden på noen av problemene, og i løpet av kort tid skal alt være i orden igjen for bankkundene, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EBD Businesspartner til Dagbladet.no.


Firmaet har ikke vært borte i noe slikt siden 2001. Kommunikasjonsdirektøren har to lyspunkter til bankkunder som lurer på hva som skjer:

- Ingen data går tapt. Alt er sikkerhetslagret, og kundene kan fortsette i nettbanken der de slapp da forbindelsen ble brutt. Og dessuten er det ingenting som tyder på at problemene skulle hackere. Dermed er det heller ingen grunn til å frykte at en slik situasjon kan dukke opp igjen når som helst. Vi skal rydde i eget hus, sier kommunikasjonsdirektøren.

Nettbanker streiket
OGSÅ MINIBANKENE til DNB NOR stoppet i ettermiddag da datasystemet til EDB Business Partner kræsjet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media