Nettbanker streiket

Men nå er DNB NOR og sparebankene på vei opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For flere hundre tusen nettbankkunder har alt gått i svart i ettermiddag. Teknisk feil hos EDB Business Partner i Oslo har også satt ut kortbrukere og minibankkunder i DNB NOR, Skandiabanken, Sparebank1-gruppen og  og en rekke sparebanker.

- Det skjedde en feil hos oss ved 14.30-tiden, og da ble alle kundene rammet i de bankene vi opererer datasystemene for. Allerede ved 15.30-tiden fikk vi orden på noen av problemene, og i løpet av kort tid skal alt være i orden igjen for bankkundene, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EBD Businesspartner til Dagbladet.no.


Firmaet har ikke vært borte i noe slikt siden 2001. Kommunikasjonsdirektøren har to lyspunkter til bankkunder som lurer på hva som skjer:

- Ingen data går tapt. Alt er sikkerhetslagret, og kundene kan fortsette i nettbanken der de slapp da forbindelsen ble brutt. Og dessuten er det ingenting som tyder på at problemene skulle hackere. Dermed er det heller ingen grunn til å frykte at en slik situasjon kan dukke opp igjen når som helst. Vi skal rydde i eget hus, sier kommunikasjonsdirektøren.

Nettbanker streiket
OGSÅ MINIBANKENE til DNB NOR stoppet i ettermiddag da datasystemet til EDB Business Partner kræsjet.