Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nettene var det vanskeligste

Norske Julie (20) overlevde tre døgn i skogen i Canada.

OPTIMISTISK: Norske Julie Abrahamsen (20) overlevde tre døgn i skogen i Canada etter at hun mistet sporene da hun skulle kjøre off piste i Whistler. Hun trodde hele tida at hun kom til å overleve. Dette bildet er fra tidligere. Foto: Privat
OPTIMISTISK: Norske Julie Abrahamsen (20) overlevde tre døgn i skogen i Canada etter at hun mistet sporene da hun skulle kjøre off piste i Whistler. Hun trodde hele tida at hun kom til å overleve. Dette bildet er fra tidligere. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I tre netter og nesten fire dager, overlevde Julie Abrahamsen (20) fra Son alene i skogen i Whistler i Canada. Lørdag ettermiddag ble hun endelig reddet.

- Jeg er bare glad for å være i live, sier hun til den kanadiske avisa Global News.

Våt og kald 20-åringen var på snowboardferie i Canada da hun kom vekk fra løypene på onsdag. Først fredag ble hun meldt savnet.

- Nettene var det vanskeligste. Jeg var så kald. Jeg hadde ikke mye klær, og noen av klærne var våte. Jeg prøvde å få meg litt søvn, men det var vanskelig, sier hun.

Abrahamsen forteller at hun hadde tatt med seg litt pasta som niste, og denne rasjonerte hun så godt hun kunne.

- Jeg tror jeg var heldig med været, det var ikke så kaldt som det vanligvis er. Det var ganske mildt, sier hun.

Frostskader 20-åringen slapp unna hendelsen med noen frostskader på hendene. I tillegg var hun dehydrert da hun ble funnet.

- Da vi fikk meldingen om at hun var funnet, gikk vi fra bunnløs sorg til en ekstrem lykkerus, sier Julies far, Knut Peder Abrahamsen, til Dagbladet.

- Nå er vi veldig lykkelige, men samtidig veldig slitne.

Optimistisk Datteren hans sier til Global Post at hun hele tida var optimistisk, og at hun aldri fryktet for sitt eget liv i løpet av de tre døgnene i skogen.

- Jeg tror ikke alvoret gikk opp for henne før etterpå. Da vi snakket med henne like etter at hun ble funnet, var hun veldig sliten, våt, kald og sulten, men hun var ved godt mot, sier faren.

Han forteller at hun skulle kjøre off piste da hun mistet sporene. Redningstjenesten oppdaget henne fra et helikopter.

- Da jeg så helikopteret rett ved elva hvor jeg hadde gått, tenkte jeg: «Leter de etter meg?». Jeg ble veldig glad, og prøvde å løpe så fort jeg kunne til elva, sier 20-åringen, som er dypt takknemlig overfor redningsmannskapene og legene i Whistler.

PÅ FERIE: Det var i forbindelse med en snowboardferie i Canada at 20-åringen kom bort fra løypene i alpinanlegget i Whistler. Foto: Privat
PÅ FERIE: Det var i forbindelse med en snowboardferie i Canada at 20-åringen kom bort fra løypene i alpinanlegget i Whistler. Foto: Privat Vis mer