- Nettene var det vanskeligste

Norske Julie (20) overlevde tre døgn i skogen i Canada.

OPTIMISTISK: Norske Julie Abrahamsen (20) overlevde tre døgn i skogen i Canada etter at hun mistet sporene da hun skulle kjøre off piste i Whistler. Hun trodde hele tida at hun kom til å overleve. Dette bildet er fra tidligere. Foto: Privat
OPTIMISTISK: Norske Julie Abrahamsen (20) overlevde tre døgn i skogen i Canada etter at hun mistet sporene da hun skulle kjøre off piste i Whistler. Hun trodde hele tida at hun kom til å overleve. Dette bildet er fra tidligere. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I tre netter og nesten fire dager, overlevde Julie Abrahamsen (20) fra Son alene i skogen i Whistler i Canada. Lørdag ettermiddag ble hun endelig reddet.

- Jeg er bare glad for å være i live, sier hun til den kanadiske avisa Global News.

Våt og kald 20-åringen var på snowboardferie i Canada da hun kom vekk fra løypene på onsdag. Først fredag ble hun meldt savnet.

- Nettene var det vanskeligste. Jeg var så kald. Jeg hadde ikke mye klær, og noen av klærne var våte. Jeg prøvde å få meg litt søvn, men det var vanskelig, sier hun.

Abrahamsen forteller at hun hadde tatt med seg litt pasta som niste, og denne rasjonerte hun så godt hun kunne.

- Jeg tror jeg var heldig med været, det var ikke så kaldt som det vanligvis er. Det var ganske mildt, sier hun.

Frostskader 20-åringen slapp unna hendelsen med noen frostskader på hendene. I tillegg var hun dehydrert da hun ble funnet.

- Da vi fikk meldingen om at hun var funnet, gikk vi fra bunnløs sorg til en ekstrem lykkerus, sier Julies far, Knut Peder Abrahamsen, til Dagbladet.

- Nå er vi veldig lykkelige, men samtidig veldig slitne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.