Nettet ga rekordsøknad til TV2

Vår Staudes myndige beskjed om at kanalen ikke åpnet brev, men bare mottok jobbsøknader via internett, ble en suksess. TV2 går nye veier når 15 nye medarbeidere skal ansettes i nyhetsavdelingen, melder Bergens Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved midnatt torsdag gikk fristen ut for alle som ville melde sin interesse for 15 utlyste stillinger i nyhetsavdelingen i TV 2. Til tross for rekordstor søkermasse, kan personalavdelingen glede seg over mye mindre papirarbeid enn vanlig. Fjernsynskanalen godtok denne gangen bare søknader sendt som elektronisk post over internett.

E-post

Utvidelsen av nyhetsavdelingen har sammenheng med at TV 2 fra høsten av overtar ansvaret for nyhetssendingene på TVNorge. Nyhetsredaktør i TV 2, Bjarne Berg, forklarer valg av annonsemedium på denne måten:

- De folkene vi er på jakt etter, må sitte inne med grunnleggende kunnskap om moderne medier. Vi setter som en forutsetning at aktuelle søkere kan operere internett, og en søknad levert via e-post dokumenterer for oss slike nødvendige ferdigheter, sier Berg.

Men det er også et taktisk og økonomisk valg. Vi sparer annonseutgifter ved bare å bruke nettet og egen reklametid på tv for utlysninger.

- Vi har ikke mottatt så mange søknader siden kanalen ble startet i 1992, opplyser Trude Bjørnestad ved personalavdelingen i TV 2, til Bergens Tidende. Minst 800 interesserte hadde tastet gjennom sine kvalifikasjoner til TV 2-sidene på nettet.

Og hvordan formidles svarene til de mange håpefulle? Via e-post, naturligvis.

(NTB)