Nettet koker etter dette

Ja, det er akkurat det du mistenker at det er.

BALLER PÅ DELING: Menyen består av små retter som kan deles mellom følget. Én av rettene vekker spesielt oppmerksomhet. Foto: Jam Press/Elnecot
BALLER PÅ DELING: Menyen består av små retter som kan deles mellom følget. Én av rettene vekker spesielt oppmerksomhet. Foto: Jam Press/Elnecot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne retten, som den trendy restauranten Elnecot i Manchester nylig satte på menyen, har fått enkelte til å steile.

Det skriver nyhetsbyrået Jam Press.

Fylte testikler

«Croq and balls», som retten har blitt døpt, består av friterte kroketter fylt med lammekjøtt og -testikler.

Det hele serveres med en italiensk sursøt fruktsaus. Testikler fra kalv, lam, hane, kalkun og andre dyr er tradisjonsmat flere deler av verden.

Det skriver Laura Mason og Alan Davidson i boka «The Oxford Companion to food». Her går det fram at testikler er et biprodukt fra kastrering av unge dyr som skal brukes i matproduksjon.

Retten er ment å skulle deles mellom andre på bordet, som en slags tapasrett. På menyen finner man også andre, mer vanlige varianter som burrata, pommes frites og kyllingvinger.

Delte meninger

Det er ikke alle som er like begeistret for det å skulle spise testikler. Responsen på menyen har vært mildt sagt splittet:

- Dette er som på Bushtucker Trials, skriver én.

Bushtucker Trials er et TV-program der deltakerne ofte blir utfordret ved å spise nettopp dyretestikler.

RAWFOOD: «Liverking» går viralt på Tiktok for sine ekstreme matvaner. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Tiktok @liverking Vis mer

- Dette er bare for å få oppmerksomhet, skriver en annen.

- Hvorfor ikke? Hvis du først skal spise kjøtt, så hvorfor ikke spise hele dyret, skriver en kvinne.

Populært på TikTok

Testikler er en del av den beryktede «huleboerdietten», som har vokst fram på sosiale medier de siste åra. Enkelte tiktokere, deriblant «Liver King», hevder å spise rå lever og testikler.

Brian Johnson, som han egentlig heter, innrømmet i desember 2022 at verken rått kjøtt eller testikler er årsaken til de store musklene.

- Jeg innrømmer at jeg dreit meg ut. Jeg løy og forledet mange. Ja, jeg har brukt steroider. Og ja, jeg går på steroider nå, sier han i en video.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 14.11.2012 SVELGER: Nadine Dorries får godkjent av dommerne og fire måltider med til laget sitt når hun spiser sauetestikler i en kjendisreality. Video: ITV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer