Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nettet nede flere steder

- Det er normalt, sier dekningsdirektør i Telenor.

Nettfeil: flere steder er nettet til Telenor nede, men det er ikke satt i sammenheng med feilen som oppstod i går. Her dekningsdirektør Bjørn Amundsen (tv) og leder for mobil til private, Olav Henrik Kjorstad. Foto: Jan Thoresen
Nettfeil: flere steder er nettet til Telenor nede, men det er ikke satt i sammenheng med feilen som oppstod i går. Her dekningsdirektør Bjørn Amundsen (tv) og leder for mobil til private, Olav Henrik Kjorstad. Foto: Jan Thoresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En programfeil i en server førte til at Telenor sitt nett stoppet helt opp etter klokka 13 i går. rundt midnatt ble feilen funnet, 18 timer etter den oppsto. Klokka 12 i dag så det ut til at nettet fungerte som normalt.

Det har likevel kommet inn tips om at nettverket ikke fungerer flere steder. Dette skal ifølge Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen ikke være feil relatert til gårsdagens nettbrudd.

— Nord for Rena, rundt Imsdalen har vi en basestasjon som er nede. Også i Elverum er en nede, men dette er å regne for en normal feil. Vi har rundt 10 000 basestasjoner, og noen vil være nede til en hver tid, sier Amundsen til Dagbladet. kan ikke overføre til NetCom Telenor sine mobilkunder hadde i går store problemer med å ringe ut, samt å sende tekstmeldinger. feilens størrelse gjorde det mye vanskeligere å finne hvor feilen lå i systemet.

Etter klokka tolv i dag var det mest trafikkerte tidspunktet passert.

Telenor følger nå med minutt for minutt i tilfelle det skulle dukke opp nye problemer. Amundsen sier det ikke ville vært mulig å overføre deres kunder til NetCom sitt nettverk.

— Det går ikke. basestasjonene er satt opp for å ta av en viss kapasitet. Hvis kapasiteten skal dobles i alle ledd ville kapasiteten blitt sprengt. Det vil medføre enorme investeringer om dette skal kunne være et alternativ, sier Amundsen.

Les også: Helt uakseptabelt
Måtte hente folk Programfeilen i Telenors systemer skjedde samtidig som flere områder i Midt-Norge og på Østlandet har vært rammet av flom. Telefonproblemene har skapt problemer, men heldigvis har det ikke gått liv tapt. i Gudbrandsdalen måtte politiet ty til uvante metoder da de måtte få folk på jobb.

— Da mobilnettet falt ned hadde vi problemer å få tak i folk vi trengte. Det gjorde at vi måtte reise ut å hente folk, noe som ikke er heldig når folk trenger vår hjelp på grunn av flommen. men vi har fått gjort vår oppgave, og har opprettholde liv og helse. Alle har samband her, så politiet internt har ikke hatt problemer, sier kommunikasjonsrådgiver ved Gudbrandsdal politidistrikt, Gunhild Olstad til Dagbladet.