Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nettet raste da PayPal inviterte til likestillings-seminar med bare menn. Så ble trykkfeilen oppdaget

Én setning forsvant i trykken. Det skapte furore.

 LIKESTILLING-BRÅK:  Selskapet PayPal havnet tidligere denne i uka i bråk da de inviterte til et likestillingsseminar hvor samtlige av paneldeltakerne var menn. Selskapet selv hevder det har skjedd en feil med plakaten som annonserte seminaret. Her fra PayPals kontorer i Tyskland. Foto: NTB Scanpix
LIKESTILLING-BRÅK: Selskapet PayPal havnet tidligere denne i uka i bråk da de inviterte til et likestillingsseminar hvor samtlige av paneldeltakerne var menn. Selskapet selv hevder det har skjedd en feil med plakaten som annonserte seminaret. Her fra PayPals kontorer i Tyskland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Overskriftene var store og kritiske i amerikanske medier. På Twitter og Facebook kokte det.

PayPal hadde invitert sine ansatte til et likestillingsseminar hvor samtlige paneldeltakere var menn.

Trodde man.

- Manglet setning Seminaret, som etter planen skal arrangeres førstkommende onsdag, er døpt «Likestilling og inkludering på arbeidsplassen». Det sto det også på plakaten som har gått viralt, men plakaten har ifølge PayPal en trykkfeil.

Neste setning, etter tittelen «Likestilling og inkludering på arbeidsplassen», skulle nemlig vært «en samtale med våre mannlige allierte».

Det hevder i alle fall Nolwenn Godard, leder av PayPal-gruppa «[email protected]» som arrangerer seminaret.

«Som en kvinnelig leder i PayPal er jeg stolt av skrittene PayPal har tatt for å promotere likestilling på arbeidsplassen, skriver Godard i en Facebook-post, etter at hun forklarer hva som var årsaken til at overnevnte setning ble borte:

Da plakatene ble sendt til trykkeriet, ble setningen borte som følge av en designfeil, hevder selskapet.

Får fremdeles kritikk PayPal har siden trykket opp nye plakater. Ikke raskt nok, kan man kanskje konkludere med, for selskapet får fremdeles kritikk for sitt mannstunge likestillingsseminar.

NBC News
skriver at flere i kjølvannet av diskusjonen rundt plakaten også har poengtert at PayPal kanskje ikke akkurat er veldig skikket til å belære sine ansatte om likestilling og peker på antallet kvinner i selskapets styrerom for å understreke sitt poeng.

Der sitter det nemlig bare tre kvinner, av i alt 18 styremedlemmer, ifølge NBC News.

Heller ikke trykkfeil-forklaringen har stilnet de høyrøstede kritikerne, for nettopp det at det var en kvinne som rykket ut til PayPals forsvar og implisitt «tok skylden» for feilen, ble også galt.

«Ja. Jeg ser du fant en kvinne når du trengte noen til å ta skylden», bemerker én Twitter-bruker seg i diskusjonen omkring seminaret og det påfølgende etterskjelvet med reaksjoner.


Hele Norges coronakart