Nettet skyld i skilsmisser?

Synes du partneren din bruker for mye tid på internett? En undersøkelse gir nettet skylda for en tredjedel av skilsmissene i USA. - Det er for dumt, sier en norsk medieprofessor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har ikke gjort mye internettforskning i i Norge, sier professor Terje Rasmussen ved institutt for medier og kommunikasjon ved UiO.

- Men dette høres helt klart ut som tullball, sier Rasmussen til Dagbladet :på nettet.

Den største samlivsfaren ved internett skal være snakkerom som gir partneren mulighet til å skape nye bekjentskaper i det virtuelle rom.

16 timer på nett

Ektefeller skal ha blitt hektet på nettpraten og brukt opptil 16 sammenhengende timer hver dag foran PC'en. Unger, kone, jobb og andre forpliktelser har kommet i andre rekke.

Professor Rasmussen mener den amerikanske undersøkelsen snur opp ned på problemet. Nettavhengighet og flørting i snakkerom er heller et symptom på problemer i forholdet.

- Det blir det samme om man går på pub, eller stikker inn på kontoret og logger seg på nettet. Begge deler kan være en effekt av at ekteskapet går dårlig. Det blir feil å skylder på internett når man har personlige problemer, sier Rasmussen.

20 og 40 år

Rasmussen tror undersøkelsen fra USA er statistikk på villspor. Skilsmisser og internett er nemlig en fellesnevner for folk mellom 20 og 40 år.

- Skilsmisser er mest vanlig i den aldersgruppen som bruker internett mest. Det er jo mennesker mellom 20 og 40 år, sier Rasmussen.

Er du fortsatt engstelig for at partneren din bruker for mye tid på internett? Send personen til denne adressen:

http://internetaddiction.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer