Canada:

Nettet snører seg rundt antatte seriemordere

Kanadisk politi ber folk holde seg inne med dørene låst.

CANADA: De to kanadiske tenåringene Kam McLeod og Bryer Schmegelsky er mistenkt for trippeldrap, og er fortsatt på frifot. Video: AP / RCMPTV Vis mer

Kanadisk politi har snevret inn søket etter de to tenåringene, Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) fra Port Alberni, Canada, som er på rømmen mistenkt for å ha tatt livet av tre mennesker.

De har nå avgrenset jakten til det lille stedet York Landing midt i den kanadiske ødemarka.

Politiet sier det foreløpig ikke er gjort noen pågripelse i saken, men de melder på Twitter at store styrker er sendt til området.

De ber folk i nærheten om å holde seg innendørs og låse dører og vinduer.

Det var tidlig mandag morgen norsk tid at politiet gikk ut med meldingen om at de to skal ha vært sett i York landing, rundt 200 km vest for den lille landsbyen Gillam der politiet tidligere hadde konsentrert søket.

DREPT: En australsk mann (23) og en amerikansk kvinne (24), har blitt funnet drept i en veikant i Canada. Video: CNN. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

Farlige

De to har vært jaget de siste ukene etter at australske Lucas Fowler (23), og hans amerikanske kjæreste Chynna Deese (24) ble funnet skutt og drept 15. juli ved Alaska Highway nær landsbyen Liard Hot Springs i British Columbia.

- McLeod og Schmegelsky vurderes som farlige. Dersom du ser dem, unngå å ta kontakt med dem, og ring politiet, sa Janelle Shoihet, talsperson for det kanadiske politiet, på en pressekonferanse tirsdag.

I tillegg til det unge paret er de to mennene også mistenkt for å ha tatt livet av gartneren Leonard Dyck, fra Vancouver, som ble funnet 480 km fra det drepte paret.

PÅ RØMMEN: De to unge mennene har vært jaget av politiet den siste tiden. Foto: AFP PHOTO / HANDOUT
PÅ RØMMEN: De to unge mennene har vært jaget av politiet den siste tiden. Foto: AFP PHOTO / HANDOUT Vis mer

La på sprang

En av dem som angivelig skal ha sett de to i York Landing var Travis Bighetty, som jobber for et lokalt, frivillig sikkerhetstiltak ved navn Bear Clan patrol.

- Vi så dem i et område det sjelden er folk til fots da det er mye bjørner der. Det er stort sett bare tilgjengelig med kjøretøy, sier han.

Ifølge den kanadiske avisa The Globe and Mail sier Bighetty at de to la på sprang da patruljen dukket opp.

- De løp vekk da de hørte bilen. Vi snudde også tvert og ringte politiet, sier han.

Selvmordsoppdrag

De to tenåringene er formelt siktet for drapet på Dyck og foreløpig mistenkt for drapet på Fowler og Deese.

- Han er på et selvmordsoppdrag. Han ønsker at smerten skal ta slutt, sa far Alan Schmegelsky til Canadian Press tidligere.

Han frykter at det hele kan ende i en skuddveksling mellom politiet og de to rømlingene.