Nettet snører seg rundt «Trumps skurker»

Men Donald Trump sitter foreløpig trygt. «Inkompetanse og personlig uegnethet er ikke grunnlag for riksrett», sier norsk ekspert.

FBI: Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone ble fredag pågrepet og siktet for sin rolle i hackingen av Demokratenes eposter. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Den største heksejakta i vår lands historie! INGEN SAMMENSVERGELSE!»

Det var den harmdirrende Twitter-meldingen fra USAs president Donald Trump, som i går var rasende over nyheten om at hans mangeårige tidligere rådgiver og venn, Roger Stone, hadde blitt pågrepet.

For grytidlig om morgenen i går gikk tungt bevæpnede FBI-agenter til aksjon mot hjemmet til nevnte Stone i Fort Lauderdale i Florida. Nå er han siktet i forbindelse med hackingen av Demokratenes e-poster under valgkampen i 2016.

«Organisasjon 1»

I den formelle siktelsen mot Stone, som ble offentliggjort av spesialetterforsker Robert Muellers kontor i går, går det fram at Trump-vennen er siktet for totalt sju ulike lovbrudd. Fem av punktene i siktelsen dreier seg om falsk forklaring, ett om å ha forsøkt å påvirke et vitne, og ett om at han har motarbeidet rettsvesenet, skriver NTB.

Sentralt står Stones samarbeid med WikiLeaks, anonymisert som «Organisasjon 1» i rettsdokumentene.

Selv om Stone sluttet som rådgiver for Trump-kampanjen allerede i august 2015, skal han ifølge siktelsen ha opprettholdt kontakten med høytstående Trump-medarbeidere under valgkampinnspurten året etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer