Nettet snører seg sammen

Klappjakten og forhandlingene om utlevering av terror-ettersøkte mullah Omar har begynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etterretningssjefen i Kandahar tror Taliban-regimets øverste leder mullah Omar gjemmer seg i Helmand-provinsen rett ved Kandahar, melder Sky News. Forhandlingene om mullahens skjebne kom i gang etter at president George W. Bush fortalte om sitt ønske for det nye året: Å fange Osama bin Laden og mullah Omar. Bush tror det kun er et spørsmål om tid før Omar blir pågrepet og utlevert, men måtte innrømme at han ikke vet hvor de to ettersøkte muslimene befinner seg.

Truer

Riset bak speilet i forhandlingene er tydelig: Dersom Omar ikke overleveres frivillig vil anti-Talibanstyrker angripe den 42 år gamle flyktningen.

Amerikansk operasjon

Amerikanske elitesoldater har også innledet en større operasjon i Helmand-provinsen, angivelig i jakten på etterretningsinformasjon. Operasjonens mål var et større bygningskompleks, ra pporterte CNN fra flyplassen ved Kandahar.

Et par hundre amerikanske soldater deltok i operasjonen, som ventes å pågå i hvert fall til onsdag. Amerikanerne håper å finne viktige opplysninger om Taliban og Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk, melder NTB.

De amerikanske soldatene skal ikke ha kommet i kamp. Operasjonen gjennomføres i samarbeid med anti-Taliban-styrker under ledelse av Kandahar-lederen Gul Agha. Operasjonen var ikke rettet mot Baghran, der mulla Omar sies å befinne seg.

Ifølge ubekreftede meldinger kan så mange som 3000 soldater vokte mullah Omar.

KLARE: Soldater rigger opp våpen retet ved mullah Omars sist kjente skjulested.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer