FANTASI: «Slender Man» er den høye, lange fantasifiguren som forfølger og «tar» barn. Tenåringer som knivstakk venninne i fjor sommemr skal ha blitt inspirert av figuren. Foto: Something Awful
FANTASI: «Slender Man» er den høye, lange fantasifiguren som forfølger og «tar» barn. Tenåringer som knivstakk venninne i fjor sommemr skal ha blitt inspirert av figuren. Foto: Something Awful Vis mer

«Nettfenomenet» som inspirerte til brutale angrep: 13-åringer møtte i retten

Knivstakk venninne 19 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fantasifiguren «Slender Man» skal ha inspirert to jenter på 12 år (nå 13) til å knivstikke deres 12 år gamle venninne 19 ganger mens de lekte gjemsel.

Hendelsen skjedde i fjor sommer i Waukesha i delstaten Wisconsin i USA.

Saken rystet hele nasjonen og spesiell oppmerksomhet fikk motivet der tenåringene - ifølge dem selv - ville være lojale overfor en fantastifigur.

Flere av de største amerikanske mediehusene har nå publisert en politivideo fra avhør med gjerningspersonene der de forteller om den såkalte «Slender Man»:

I videoen sier en av gjerningspersonene «at hun ikke ville gjøre det (knivstikke venninnen), men at hun var redd for hva som ville skje hvis hun ikke gjorde det».

De forteller også at knivstikkingen var «nødvendig» for å tilfredsstille «Slender Man».

Offeret overlevde angrepet i fjor sommer, til tross for at hun ble forlatt alene i skogen for å dø.

Videoen der tenåringene innrømmer knivstikkingen ble spilt inn bare timer etter at de to jentene ble arrestert. Begge jentene møtte i retten i forrige uke foran en dommer som skal avgjøre om de skal behandles som voksne. Rettens beslutning er ventet i mars, ifølge amerikanske medier.

De riskerer en straff på 65 år i fengsel.

Skadet sin mor Men også andre saker knyttes til den mystiske «Slender Man»-skikkelsen.

Iført maske og med en kjøkkenkniv i hånda, skal en tenåringsjente fra Ohio ha vært inspirert av fantasi-skapningen da hun knivstakk sin egen mor kort tid etter den omtalte episoden.

- Jeg kom hjem fra jobb en kveld, og hun sto på kjøkkenet og ventet på meg. Hun hadde på seg en maske, en hvit maske, sa moren til jenta, ifølge New York Post.

Nytt fenomen «Slender Man» er opprinnelig en skikkelse funnet opp på en komi-skrekkside. Eric Knudsen laget «Slender Man» i 2009, og gjorde ham kjent gjennom nettsida Something Awful.

Knudsen, som fant opp skikkelsen, uttalte at han var lei seg.

ANSIKTSLØS: Den pent kledde, men ansiktsløse «Slender Man», skal ha inspirert tenåringer til vold.  Foto: Something Awful
ANSIKTSLØS: Den pent kledde, men ansiktsløse «Slender Man», skal ha inspirert tenåringer til vold. Foto: Something Awful Vis mer

- Jeg er forferdelig lei meg etter tragedien i Wisconsin, og mine tanker går til alle familiene som er berørt av denne forferdelige hendelsen, sa Knudsen, ifølge NBC News.

«Slender Man» ble raskt et populært fenomen der barn og unge spøkte med at «Slender Man» skal «ta» dem dersom de ikke tror på ham.

Skikkelsen har en lang kropp og kan i flere YouTube-videoer ses mens han åler seg opp bygninger med sine meterlange armer og bein for å ta barn. Han er også å se i bakgrunnen av en rekke «selfies» og bilder fra skogsholt på nettet.

Barnepsykolog Magne Raundalen sa følgende til Dagbladet i fjor:

- Vi lever i en verden full av spill og fiksjon. Det er mange år siden man fant ut at et barn i USA i gjennomsnitt så 14 000 drap i året, og så er det alltid noen som har vanskelig for å skille mellom fantasi og virkelighet, sa Raundalen til Dagbladet.

HARDT SKADD: Offeret på 12 år blir fraktet inn i ambulanse etter angrepet i fjor. Jenta overlevde angrept der to venninner knivstagkk henne. Foto: AP Photo/Abe Van Dyke
HARDT SKADD: Offeret på 12 år blir fraktet inn i ambulanse etter angrepet i fjor. Jenta overlevde angrept der to venninner knivstagkk henne. Foto: AP Photo/Abe Van Dyke Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer