- Netthetserne flokker til som fluer på fluepapir

Ordføreren nekter for at rasisme er et spesielt Fredrikstad-problem.

VEKKET NETTROLLENE: En av Fredrikstadavisas kvinnelige lesere delte avisas bilde på sin Facebook-side med en tekst som oser av muslimhat. Foto: Skjermdump fra Facebook
VEKKET NETTROLLENE: En av Fredrikstadavisas kvinnelige lesere delte avisas bilde på sin Facebook-side med en tekst som oser av muslimhat. Foto: Skjermdump fra Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kommentarer som «Har du kastet ut bananer?», «Skulle tatt en stor bil og gitt full gass» og «Nakkeskudd er tingen» ble postet på Facebook tirsdag sammen med et bilde av ei gruppe turister fra De forente arabiske emirater som samlet seg til bønn i Fredrikstad.

De stygge kommentarene dukket opp kort tid etter at Fredrikstadavisa tirsdag postet bildet på sin Facebook-side sammen med følgende delingstekst: «En del av våre "nye landsmenn" preget bybildet», men oppdaterte raskt med at bildet var ment som en ren «observasjonssak» og at det var dumt å betegne det som «nye landsmenn».

Verst ble det imidlertid da en av Fredrikstadavisas kvinnelige lesere valgte å dele avisas bilde på Facebook med denne teksten: «Midt i byen min Fredrikstad. Muslimjævlene har bønnetid!».

Blir ikke sjokkert Ordfører Jon-Ivar Nygård i Fredrikstad ble ikke sjokkert over kommentarene, men sier han ble trist da han hørte om saken tirsdag kveld.

- Slike saker dukker opp fra tid til annen. Jeg har derfor sluttet å la meg sjokkere av det, men det er trist å se at noen har slike holdninger mot andre mennesker, uavhengig av hva de tror og hvor de kommer fra. Netthets skal man aldri akseptere, sier Nygård til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.