NEDBEMANNER: Aftenposten.no sliter i annonsemarkedet. Skjermdump: Aftenposten.no
NEDBEMANNER: Aftenposten.no sliter i annonsemarkedet. Skjermdump: Aftenposten.noVis mer

Nettjournalister i Aftenposten må gå

Klubbleder frykter kuttene kan skade nettavisens framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vikarer og midlertidig ansatte i Aftenposten.no. fikk fredag beskjed om at de må slutte.

Aftenposten ligger bak budsjett og fire journalister i Aftenpostens nettavdeling fikk fredag beskjed om at kontraktene deres sies opp. De har minst én måneds oppsigelsestid, opplyser klubbleder Gunnar Kagge i Aftenposten.

- Gode lesertall
Det har lenge vært klart at nettvirksomheten sliter økonomisk, men klubblederen mener det er skummelt når det gripes så kraftig inn i nettdriften som det ble gjort fredag. Han sier at nettavisens seertall for tiden er veldig gode.

- Dersom det kuttes for mye, er vi redd tjenesten vil svekkes over tid og at vi får problemer med å følge med i utviklingen, sier Kagge til NTB.

Innsparing

Schibsted-konsernet sliter med fallende inntekter og varsler igangsetting av et omfattende lønnsomhetsprogram. I første rekke er annonseinntektene blitt rammet, og særlig gjelder dette avisannonser.

Til uken skal redaksjonsklubben i Aftenposten møtes for å drøfte situasjonen og veien videre. Fredag fikk de ansatte nyhetene om at Aftenposten lå bak budsjett og at Schibsted varsler ytterligere kutt i konsernet.

- Vi vet at det kommer nye krav om innsparing og vi er innstilt på å samarbeide med ledelsen i disse spørsmålene, sier Kagge.

Annonser

- Det norske markedet for rubrikkannonser har i fjerde kvartal vært svakt. Aftenposten har hatt betydelig fall i inntektene, spesielt som følge av svikt i markedet for stillings- og eiendomsannonser, heter det i en børsmelding fra Schibsted.

Aftenpostens annonseinntekter falt 19 prosent i fjerde kvartal, sammenlignet med samme periode i 2007. Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad hadde lignende utvikling. Nettstedet Finn måtte tåle lavere inntekter fra stillingsannonser. I januar i år har situasjonen fortsatt i samme spor, med fortsatt betydelig nedgang i annonseinntektene.


(NTB)

KLUBBLEDER: Aftenpostenjournalist Gunnar Kagge. Foto: Knut Falch / SCANPIX
KLUBBLEDER: Aftenpostenjournalist Gunnar Kagge. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer