VIL FORENKLE:
Utbyggerne
bruker i dag mye
tid på tilvalg. Vi vil
gjøre tilvalg til nye
leiligheter mye mer
effektivt slik det
gjøres hjemmefra,
ikke i et møte, sier
Kjetil Eriksson i
Propr. Foto: Eivind Yggeseth.
VIL FORENKLE: Utbyggerne bruker i dag mye tid på tilvalg. Vi vil gjøre tilvalg til nye leiligheter mye mer effektivt slik det gjøres hjemmefra, ikke i et møte, sier Kjetil Eriksson i Propr. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Nettmegler vil bli eiendomsbransjens Tesla

Først grep nettmegleren Propr tak i bruktboligmarkedet. Nå vil de også forsyne seg grovt av nyboligsalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det selges 35.000 nye boliger i året i Norge. Hittil har imidlertid Propr.no konsentrert seg om de 100.000 bruktboligene som selges, mens ordinære eiendomsmeglere har fått ha det lukrative nyboligmarkedet i fred. Frem til nå, skriver Finansavisen.

Propr har nå inngått en avtale med Vestlandshus som har et mål om å selge 800 boliger i året i årene fremover, hvorav flesteparten på Østlandet, ifølge Finansavisen.

- Vi ønsker å optimalisere salgsprosessen knyttet til salg og tilvalg. Utbyggerne bruker i dag mye tid på tilvalg. Vi vil gjøre dette mye mer effektivt slik at alt av tilvalg velges på nett hjemmefra uten at man må sitte i et møte om det, sier daglig leder Kjetil Eriksson i Propr til Finansavisen.

- Vi vil bli eiendomsbransjens Tesla, legger han til.

Lavpris-megler

I dag tar Propr en provisjon på 4.900 kroner for et bruktboligsalg på nett. I tillegg må bruktboligselgere legge på 4.000 for oppgjør, 5.000 for takst og ytterligere 5.000 for annonse på Finn. Eriksson avviser at de kommer til å skru opp prisene for utbyggerne.

- Nei, jeg tror ikke det, sier han, men legger til at de ikke har satt prisene.

Faktisk gjenstår mye før tjenesten er på lufta.

- Vi kommer til å være på lufta i løpet av første eller andre kvartal neste år, sier Eriksson til Finansavisen.

- Hva er årsaken til at det tar så lang tid når dere allerede har en tjeneste for bruktboliger?

- Det er ulike lover vi må forholde oss til. Nyboligmarkedet reguleres etter bustadoppføringslova, mens bruktmarkedet reguleres etter avhendingsloven. – Dessuten selges det flere enheter om gangen, og det må lages en logikk rundt dette. Jeg har jobbet mye med nyboligsalg, og har en oppfatning om hvordan det bør gjøres, men dette må dobbeltsjekkes mot aktørene, sier Eriksson til Finansavisen.

Flere økonominyheter:

Spår inntektsdobling for Fredriksen-rederi
Hegnar: - Statsministeren burde tjent mer
Søndagens aksjetips