Nettmorder i nettet

Israelsk politi har pågrepet en kvinne som er siktet for medvirkning til drapet på 16 år gamle Ofir Rahum. Politiet mener den 25 år gamle kvinnen lokket unggutten til å møte henne gjennom en pratekanal på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på den israelske tenåringen har vakt oppmerksomhet over hele verden. Gutten hadde truffet kvinnen gjennom en kontaktkanal på nettet, og de avtalte et møte. Da de møttes onsdag denne uka, tok kvinnen med seg gutten i en bil mot de palestinske områdene. Den ble så omringet av tre menn som skjøt og drepte gutten. Siden ble liket fraktet inn til de palestinske områdene og dumpet.

Politiske reaksjoner

Drapet på den unge israeleren utløste reaksjoner på politiske toppnivå i Israel. Landets statsminister Ehud Barak lovet å hevne drapet, mens palestinske myndigheter fordømte det. De tre mennene og kvinnen som mistenkes for å stå bak handlingen er palestinske.

Huset til kvinnens foreldre ble stormet av israelske sikkerhetspoliti i går. Politiet kom på sporet av kvinnen ved å følge elektroniske spor som stammet fra Rahums datamaskin. Kvinnen har sittet i avhør i flere timer, men nekter enhver befatning med saken, skriver Jerusalem Post

Komplott

Kvinnens bror uttaler til lokale medier at hans søster kun er utpekt som syndebukk, og at hun ikke har noe med saken å gjøre.