Nettmøte med Muhammed-tegneren

Lever under politibeskyttelse og må flytte til hemmelig adresse. -Jeg angrer ikke, sier Lars Vilks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kunstneren Lars Vilks (61) rakk så vidt å komme hjem til Skåne i går kveld før han på nytt må pakke sakene og reise.

Det skjer etter at svensk politi ikke lenger anser det som trygt for Vilks å bli værende i huset etter lørdagens drapstrusler rettet mot Muhammed-tegneren.

Før Vilks flytter til hemmelig adresse møter han Dagbladet.nos lesere på nettmøte klokka 15.00. Send inn dine spørsmål nå.

- Jeg er under politibeskyttelse hele tida. Både hus og bil er undersøkt for bomber, og politibiler kjører fram og tilbake utenfor, sier Vilks på telefon til Dagbladet.no.Sverige fikk sin Muhammed-strid etter at avisa Nerikas Allehanda trykket Vilks tegning av Profeten Muhammed som en hund. Lørdag tok den svenske Muhammed-striden en ny vending, da en Irak-basert al-Qaida-gruppe kom med trusler mot svenske storbedrifter som Ikea og Volvo.

Det ble også utlovet en dusør på 100 000 dollar for den som dreper Vilks eller redaktør Ulf Johansson i Nerikes Allehanda.

Den omstridte kunstneren var i Tyskland da han fikk vite om al-Qaida-truslene.

- Jeg fikk høre det via nyhetsbyrået Associated Press. Da tenkte jeg at dette har gått over streken. Dette handler om et kunstprosjekt, sier Vilks.På spørsmål om hvordan det føles å være gjenstand for trusler og streng politibeskyttelse, svarer kunstneren at han ser på situasjonen som «noe han må finne seg i».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer