Europasuksess: Mats Staugaard i Kickback har som mål å oppnå mer enn 200 millioner kroner i inntekter fra rabattkoder. Her sammen med Rune Røsten i Schibsted Growth Norge. Foto: Finansavisen.
Europasuksess: Mats Staugaard i Kickback har som mål å oppnå mer enn 200 millioner kroner i inntekter fra rabattkoder. Her sammen med Rune Røsten i Schibsted Growth Norge. Foto: Finansavisen.Vis mer

Nettnerder skal erobre Europa

I 2017 passerer inntektene til Kickback 30 millioner kroner.

(Finansavisen.no) - Alle vi som startet Kickback, er nerder. Jeg var dårligst til å programmere, så jeg ble daglig leder, sier Mats Staugaard (36), gründer i Kickback.

Fra et av høybyggene ved Tøyen torg har Staugaard og andre oppstartere panoramautsikt til sentrum og indre Oslofjord. Kickback har rabattkoder og digitale fordelsprogrammer som forretningsidé, og doblet omsetningen i fjor.

- Så langt i år har vi hatt sterk vekst, men det blir neppe et nytt år med dobling. Lønnsomheten er også tilfredsstillende, selv om ikke marginen er like sterk som i 2016, sier Staugaard, til Finansavisen.

Ved utgangen av oktober hadde selskapet en omsetning på 24 millioner kroner. Forutsatt jevnt at omsetningen over året, tilsier det en 2017-omsetning på rundt 32 milllioner kroner, ifølge avisen.

Populær i Polen og Danmark

Selskapet startet i 2009 etter en endring i markedsføringsloven. Da ble det åpnet for rabattkoder, kuponger og annen såkalt medgift. Kickback har nå 12 ansatte og markedsfører seg som Norges største lojalitetsprogram på nett, med 370 nettbutikker tilknyttet.

- Vi vokste i greit tempo uten store midler. Så kom Schibsted og investerte i selskapet gjennom en kapitalutvidelse i 2013, sier Staugaard.

Kickback er også allerede lansert som tilbud i Polen, Danmark og Sverige. Om fem år er ambisjonen å dekke så mange europeiske land som mulig, og å ha en omsetning på 200–250 millioner kroner.

Ifølge Finansisen har nærmere 1 milliard netthandelkroner passert Kickbacks plattform så langt i 2017.

Andre økonominyheter:
Dette er den største faren ved bitcoin
Myrseth stokker om - anbefaler seks aksjer