Nettpoliti i Trondheim

Politiet vil satse på å bruke publikums tips og vitneobservasjoner i kriminalsaker. De har derfor åpnet en ny side på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Trondheim skal legge ut nesten alle saker som angår hverdagskriminalitet på det nye nettstedet, og det skal også legges ut opplysninger om politiets kjensskap til krimsaker, skriver Dagsavisen.

Det nye nettstedet skal bidra til en raskere og bedre etterforskning i saker der politiet er avhengig av vitneobservasjoner. Det igjen krever god kommunikasjon med publikum sier web-redaktør Per M. Marum til Dagsavisen.

Oppklaringsprosenten i Trondheim er lav, mener politiet som står bak dette initiativet. Politiet i Trondheim mener at et nettsted som dette kan hjelpe politiet til å oppklare f.eks. voldsepisoder ute på byen, der det ofte er mange vitner til stede. Terskelen for å gi tilbakemeldinger blir trolig lavere.

Tipsene fra publikum er kryptert slik at andre ikke skal få tilgang til e-meldinger, men politiet selv vil få tilgang til avsender.

I tillegg til at nettstedet skal brukes til å sende tips, skal politinettet også legge ut et hittegodsregister med bilder av tyvegods og tapte verdisaker. Dessuten skal sidene også brukes til å etterlyse savnede personer og krimininelle.