Hetsen mot Lan Marie Berg:

Nettroll: - Regner med at politiet ringer

Etter at politiet bekreftet at det blir etterforskning av kommentarer mot Lan Marie Berg, frykter en mann i 30-åra konsekvensene. Han har selv fått dramatisk respons på et innlegg. - Gjorde det for likes, sier han til Dagbladet.

FÅR REAKSJONER: En av mennene som ytret seg negativt om Lan Marie Berg opplever nå å selv få hets på meldinger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR REAKSJONER: En av mennene som ytret seg negativt om Lan Marie Berg opplever nå å selv få hets på meldinger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det klart at Oslo politidistrikt iverksetter etterforskning av netthetsen MDG-politiker Lan Marie Berg har blitt utsatt for over lengre tid.

- Politiet mistenker at en eller flere av ytringene som er framsatt mot Lan Marie Berg kan være straffbare. Mistanken gjelder en type straffbare handlinger som politiet prioriterer, og som vi tar på største alvor. Det er fordi det kan legge en demper på den offentlige debatten, og at det av den årsak kan være en trussel mot demokratiet, sier politiadvokat Viola Bjelland til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med en av dem som har ytret seg i Facebook-gruppen «Vi som er totalt imot MDG».

Mannen, som er i 30-åra, mener selv at innlegget hans er et av de mildeste i gruppa. Han er likevel forberedt på at politiet ringer, men håper det ikke skjer.

Mannen mener selv å ha sett innlegg i gruppa av langt grovere karakter.

- Noen er skikkelig stygge og ufine. Min var egentlig ment med glimt i øyet, sier han til Dagbladet.

Gjorde det for «likes»

Det tok ikke lang tid etter at han postet innlegget før han fikk voldsom respons. Noen få meldinger var støttende, men flere av meldingene, både på Messenger og på SMS, har vært sinte og kritiske. På grunn av alle de voldsomme tilbakemeldingene ønsker han ikke å stå fram med navn eller bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer