Nettside får Jens på nakken

Statsminsterens kontor liker ikke denne nettsiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag skriver Bergens Tidende om prosjektet direktetilstatsministeren.no. Nettsiden er et prosjekt skapt av europeiske studenter der det er meningen at folk flest skal kunne sende inn spørsmål til regjeringen.

I Tyskland svarer forbundskansler Angela Merkel hver uke på tre spørsmål som er stemt fram av brukerne på nettstedet.

Men i Norge truer statsministerens kontor med regjeringsadvokaten.

- Tilsynelatende ser det ut som en kommunikasjonskanal som Statsministerens kontor står bak. Et slikt domenenavn kan ikke brukes lovlig av andre enn oss, sier fungerende informasjonssjef Trude Måseide ved SMK til bt.no.

- Ikke klarert

Peter Strassegger har ansvaret for den norske utgaven av prosjektet. Han sier til bt.no at prosjektet ikke er klarert med SMK.

- Vi håper oppslutningen blir så stor at det får politisk gehør, sier han til bt.no

Ingen planer om egen side

Måseide sier SMK vil ta saken opp med regjeringsadvokaten.

Norske politikere er ikke kjent som de første til å omfavne teknologiske nyvinninger. SMK intet unntak. Der er det ingen planer om å opprette et lignende tiltak i egen regi.- Foreløpig har vi valgt å ikke opprette en chatteside eller dialogside. I så fall vil vi gjøre det i egen regi. Folk skal ikke villedes til å tro at noe er en offisiell side dersom det ikke er det, sier Måseide.

Hun understreker at det er fullt mulig å sende epost til Stoltenberg via SMK eller Arbeiderpartiets hjemmesider.

- Og der får folk svar. Folk kan være trygge på at det er en offisiell side for statsministeren, sier Måseide til Dagbladet.no i kveld.

Ikke første gang

Det er ikke første gang SMK er innbladet i en krangel om nettadresser. I fjor fikk en Frp-politiker som eide domenet smk.no epost som var ment til statsministerens kontor. Det endte med at SMK kjøpte nettadressen for 100 000 kroner.