Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nettside for norske pårørende

- Det verste er å ikke vite noe, sier de to brødrene bak nettsida. Selv er de dratt til Thailand for å lete etter sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brødrene Christoph (37) og Espen Wernersen (34) fra Nøtterøy har opprettet nettsida www.hjelposs.info.

- Formålet med nettsida er å bringe informasjon om og bilder av norske savnede og bortkomne i Thailand. Vi håper den kan lette letearbeidet i Thailand og være til hjelp for nordmenn som savner noen, sa Christoph til Dagbladet.no.

Pårørende som savner nordmenn i katastrofeområdet kan legge ut bilder og informasjon på nettsida. I tillegg til å bli publisert på sida, vil informasjonen bli sendt direkte til folk som leter i de hardest rammede områdene.

Leter etter familie

To døgn etter at flodbølgen slo inn mot land satte Christoph og Espen seg på flyet til Thailand. De to brødrene landet dagen etter i Bangkok, og dro rett til den norske ambassaden der, forteller Christophs samboer Ann-Karin Thallaug til Dagbladet.no. De reiste deretter videre til Phuket.

Der startet de letingen etter broren Ketil Wernersen (34), kona Ann Kristin (38) og barna Daniel (9) og Sophie (6). Alle fire er savnet etter at monsterbølger raserte feriestedet Khao Lak.

Christoph Wernersen har tidligere fortalt Dagbladet.no om maktesløsheten de som pårørende følte i møte med en slik katastrofe. Det var vanskelig å få tak i noen som vet noe som helst, og ingen kan fortelle dem om deres nærmeste lever eller ikke.

- Det verste er å ikke vite hva som er skjedd, sa han.

Kritisk til håndteringen

- Jeg kom først gjennom til UDs pårørendetelefoner etter et døgn. Det er altfor dårlig. Kapasiteten burde vært mye bedre, sa Christoph før han reiste.

- UD og turoperatørene burde opprettet slike nettsider med èn gang de skjønte omfanget av dette, la han til.

Etter to døgn i det uvisse klarte ikke brødrene å sitte som hjelpeløse tilskuere lenger. De valgte å trosse UDs advarsler, og dro til katastrofeområdet.

- Det er ikke mye vi kan gjøre, men vi er nødt til å gjøre det lille vi kan. Derfor må vi dra ned dit. Vi har et håp om at de fortsatt lever, men for min del tror jeg egentlig ikke det.

SAVNET: Ketil og Ann Kristin Wernersen og barna Daniel (9) og Sophie (6) dro til Khao Lak lille julaften. Foto: PRIVAT
OPPRETTET NETTSIDE: De to brødrene Christoph og Espen Wernersen savner selv sin bror og hele hans familie. I går dro de til Thailand for å lete på egen hånd.
FOR PÅRØRENDE: Nettsida <a href="http://www.hjelposs.info">www.hjelposs.info</a> er opprettet for å hjelpe til i letingen etter alle de savnede nordmennene i Thailand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media