Nettside med halshugging av Berg stengt

Fjernet på grunn av stor trafikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det malaysiske selskapet som eier serveren hvor nettsurferne kunne laste ned halshuggingsvideoen av Nicholas Berg, stengte i dag nettstedet som la ut videoen. Videoen genererte for mye trafikk.

- En plutselig trafikkvekst til nettsiden tok opp for mye båndbredde, og skapte problemer for våre andre kunder, sier talsmann for Acme Commerce i Kuala Lumpur, Alfred Lim, til nyhetsbyrået AP.

Visste ikke om videoen

Lim understreker at selskapet ikke visste at videoen lå på deres servere. Hadde de visst om det, ville de stengt nettstedet tidligere.

- Vi driver en lovlig forretning, og er ikke i forbindelse med al-Qaida. Vi har ikke noen kontroll med hva våre kunder legger ut på nettstedene sine, sier Lim.

Da selskapet ble oppmerksomme på trafikken til nettstedet, begynte de å få telefoner fra brukere som sporet serveren til Acme Commerce. Lim aner ikke hvor lenge nettstedet al-ansar.biz har vært aktivt på deres servere. Men han er klokkeklar på en ting:

- Vi skal aldri ha denne typen nettsted hos oss igjen.

For sent

Undersøkelser selskapet selv har gjort, viser at de har blitt brukt av flere islamistiske organisasjoner og deres nettsteder. Men før selskapet kommenterer ytterligere, ønsker de å ta kontakt med en advokat.

Uansett kommer stengingen av nettstedet for sent. Videoen har allerede blitt spredd rundt på nettet, og kan ses på flere andre nettsteder.

Opposisjonslederen i Malaysia, Lim Kit Siang, har allerede krevet en uavhengig etterforskning av hostingtjenestene i landet for å forsikre seg om at «Malaysia ikke er hjem for et stort nettverk av internasjonale terroristnettstedet, inkludert det med de fryktelige bildene av Bergs halshugging.

<B>SKAR HODET AV BERG: Den grusomme videoen med henrettelsen av amerikaneren Nick Berg ble lagt ut på internett.