JON ASBJØRN SKAAR TORP er aktiv som nettflørter igjen. Det er under ett år siden han ble dømt for bedrageri av 12 kvinner. Nå gir han seg ut for å være kaptein på en redningsskøyte. FOTO:Privat
JON ASBJØRN SKAAR TORP er aktiv som nettflørter igjen. Det er under ett år siden han ble dømt for bedrageri av 12 kvinner. Nå gir han seg ut for å være kaptein på en redningsskøyte. FOTO:PrivatVis mer

Nettsjarmør på ny høstjakt

I fjor ble Jon Asbjørn Skaar Torp (34) dømt for grovt bedrageri av 12 kvinner. Nå er han nok en gang på jakt etter godtroende kvinner via internett. Uheldigvis for Torp, traff han på et tidligere offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (DAGBLADET): I fjor ble Jon Asbjørn Skaar Torp dømt til 414 timers samfunnsstraff for grovt bedrageri av 12 kvinner. Ett av ofrene ble svindlet for 576.000 norske kroner. Nå har han opprett en ny nettprofil. Dagbladet har snakket med «Monica» (38) som ble forsøkt svindlet av Skaar Torp i 2007 og på nytt for kort tid siden.  

- Jeg ble nylig kontaktet via nettstedet moteplassen.no av en 34-åring med navn «Jaktgutt». Han skrev at han var alenepappa og jobbet som kaptein på en redningsskøyte og likte jakt. Videre var han høyskoleutdannet ingeniør, sier Monica (38) til Dagbladet. 

Ekkel magefølelse Monica utvekslet noen meldinger, men noe skurret. Siden hun ble forsøkt sjarmert og lurt av Skaar Torp i 2007, var hun ekstra forsiktig. Hun ba om å få se et bilde av den angivelige redningsskøytekapteinen. Bildet hun fikk, vekket ekle minner.  

- Jeg fikk eksakt det samme bildet som Skaar Torp sendte meg sist han forsøkte å sjarmere meg, forteller hun og legger til at Skaar Torp også avslørte seg når han fortalte om et firma han har etablert. Et raskt søk på firmaet avslørte den bedrageridømtes fulle navn og adresse.  

Avviste gjentakelsesfare Overfor Dagbladet ved domsavsigelsen i 2009, hevdet Skaar Torps forsvarer Harald Otterstad at det ikke var noen gjentakelsesfare og at hans klient hadde ryddet opp i livet og etablert seg i et samboerforhold.

Jon Asbjørn Skaar Torp er på jakt etter nye kvinner han kan sjarmere. FOTO:PRIVAT
Jon Asbjørn Skaar Torp er på jakt etter nye kvinner han kan sjarmere. FOTO:PRIVAT Vis mer

- At han nå er aktiv på nettet igjen, er helt nye opplysninger for meg. Jeg har ikke snakket med han siden i sommer og vet ikke om han er i det nevnte samboerforholdet, sier Ottersatd til Dagbladet.  

Otterstad ser fremdeles på Skaar torp som sin klient.  

- Med de opplysningene Dagbladet nå legger frem, føler jeg et sterkt behov for å kontakte min klient sporenstreks, sier Otterstad.

SLIK ser Skaar Torps nåværende nettprofil ut. FOTO:Dagbladet
SLIK ser Skaar Torps nåværende nettprofil ut. FOTO:Dagbladet Vis mer

Monica forteller til Dagbladet at nettmøtet med Torp i år ikke skiller seg mye fra måten han gikk frem i 2007.

- Den gang sa han at han jobbet i Luftambulansen og hadde en fostersønn. Nå i 2010 gir han seg ut for å jobbe på redningsskøyte, sier hun
 
Ber Dagbladet om fred
Kaas Torps forsvarer, Harald Otterstad, ber Dagbladet la Kaas Torp være i fred.

- Ikke ring ham for kommentaterer eller tilsvar i denne saken, la alt gå gjennom meg. Blir han oppringt én gang til, politianmelder jeg avisen. Jeg kan gi tilsvar på alt dette via e-post, sier Otterstad i den siste telefonsamtalen.

Dagbladet har mottat følgende tilsvar på e-post fra advokat Harald Otterstad:

Dette  bildet av Skaar Torp fikk "Monica" både i 2007 og nå i oktober.
Dette bildet av Skaar Torp fikk "Monica" både i 2007 og nå i oktober. Vis mer

«Dagbladet bør overlate etterforskning av eventuelle straffbare forhold til politiet/påtalemyndigheten. Etter å ha gjennomgått de opplysninger som Dagbladet har presentert, er det min bestemte oppfatning at det ikke er noe i denne saken som indikerer at det dreier seg om straffbare forhold begått av min klient. At Dagbladet eventuelt ønsker å «blåse» opp denne saken antas å ha sammenheng med ønske om økt opplag/salg. Dette får stå for avisens egen regning. Utover dette har man fra denne side ingen kommentar. »

•••Har du opplevd at noen har lurt deg via internett? Da vil vi i Dagbladet gjerne snakke med deg. Du kan kontakte journalist direkte eller bruke tipsfunksjonen under.•••

Dagbladet 12.juli 2007
Dagbladet 12.juli 2007 Vis mer