Nettsjarmøren gikk i garnet

Nettsjarmøren og svindleren Jon Asbjørn Skaar Torp ble i dag pågrepet av politiet i Moss. Søndagens oppslag i Dagbladet fikk nok en kvinne til å politianmelde den notoriske bedrageren.

Jon Asbjørn Skaar Torp ble tirsdag pågrepet av politiet i Moss. Dagbladets omtale sist søndag om at han igjen var i aktivitet på nettet, førte til anmeldelse fra nok et offer. FOTO:Privat
Jon Asbjørn Skaar Torp ble tirsdag pågrepet av politiet i Moss. Dagbladets omtale sist søndag om at han igjen var i aktivitet på nettet, førte til anmeldelse fra nok et offer. FOTO:PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| •Dagbladet ønsker å komme i kontakt med andre som har opplevd lignende.
Kontakt journalist direkte eller benytt tipsboksen nederst i saken

MOSS/MOLDE (Dagbladet): Sist søndag skrev Dagbladet om «Monica» (38) som to ganger hadde blitt forsøkt kurtisert via intenett av Jon Asbjørn Skaar Torp (34). Samme dag som saken var på trykk ble Dagbladet kontaktet av en kvinne fra Moss, som kunne fortelle at hun hadde en nær venninne fra samme by som nylig var blitt kjæreste med Skaar Torp.

En skikkelig sleiping Dagbladet snakket søndag kveld med kvinnen som hadde blitt kjæreste med Skaar Torp. At hun ikke hadde sett Skaar Torps ansikt på Dagbladet.no samme dag, skyldes Torps talegaver.

- Han fortalte meg at hans egen datamaskin hadde sendt meg et virus. Så om jeg slo på datamaskinen min og gikk på internett, ville maskinen min bli ødelagt, sier hun til Dagbladet.

Søndag kveld fikk kvinnen se Dagbladets nettsak om Skaar Torp, da gikk det opp for henne at hun var blitt utsatt for en flere ganger domfelt kvinnebedrager. I går anmeldte hun Skaar Torp til politiet.

- Jeg hadde da lånt han 15 000 kroner som han trengte til «depositumlånet til bilen han leaset».

Overfor sitt siste kjente offer, har Skaar Torp fulgt sitt vante mønster. Kvinnen forteller at de har sett på hus i lag og hun har forstått det slik at Skaar Torp ønsket seg barn med henne. Når de var i situasjoner hvor varer skulle kjøpes, hadde Skaar Torp forlagt lommeboka med kort og kontanter.

- Til min venninne hevdet Skaar Torp at han var god for fire millioner kroner. Jeg stusset over at min venninnes nye kjæreste hevdet dette og samtidig kjørte rundt i en svært forfallen bil. Når jeg leste Dagbladet søndag, gikk det hele opp for meg, sier venninnen til Skaar Torps siste bytte.

Bekrefter pågripelse Søndag kveld kuttet kvinnen all kontakt med Jon Asbjørn Skaar Torp.

- Men han sluttet ikke å ringe. Selv etter at han forstod at han var avslørt, sendte han meldinger om at han savnet sin nye flamme, forteller både offer og venninne til Dagbladet.

Jourhavende jurist hos politiet i Sarpsborg, Janne Jorbakke, bekrefter overfor Dagbladet at Jon Asbjørn Skaar Torp ble pågrepet og satt i varetekt tirsdag.

(Kvinnen som mandag anmeldte Jon Asbjørn Skaar Torp, forteller hele sin historie i morgendagens papirutgave.)

Faksimile Dagbladet søndag 10.10.2010
Faksimile Dagbladet søndag 10.10.2010 Vis mer