Nettsted: Bertheussen er straffedømt tre ganger

Laila Bertheussens advokat John Christian Elden reagerer på opplysninger om at hans klient tidligere er straffedømt, er kommet ut nå.

TIDLIGERE DØMT: Ifølge Filter er Laila Bertheussen tidligere straffedømt. Foto: Privat
TIDLIGERE DØMT: Ifølge Filter er Laila Bertheussen tidligere straffedømt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det virker som en taktisk plassering av irrelevante forhold, men lite overrasker her. Noen har tatt for mye Møllers tran.

Det sier advokat John Christian Elden til Dagbladet onsdag kveld, noen timer etter at Filter publiserte opplysninger om at hans klient Laila Bertheussen er tidligere straffedømt tre ganger, for bedragerier, tyverier og dokumentforfalskning.

Bertheussen, tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer, er siktet av PST for overtredelse av straffelovens paragraf 225 bokstav b, for å foreta noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det.

Siktelsen gjelder brannen som fant sted i familiens bil natt til søndag 10. mars i år. Bilen sto parkert ved familiens hjem i Oslo. Bertheussen har avvist alle anklager om dette.

Tidligere straffedømt

I løpet av de nærmeste dagene vil PST trolig sende sin innstilling til tiltale i saken mot Laila Bertheussen (54) til Det nasjonale statsadvokatembetet.

Nå publiserer altså Filter hittil ukjente opplysninger i saken. Avisa viser til ikke navngitte kilder som sier at sakene er en del av dokumentene PST har innhentet i etterforskningen. De skriver også at dommene kan bli et tema i saken som nå pågår, selv 30 år etter at de ble begått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer