Nettsted mot fremmedfrykt

I dag lanseres Fundamental.net, et banebrytende møtested for folk i det flerkulturelle Norge. Humor er våpenet, og redaktøren er standupkomiker Shabana Rehman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fundamental.net håper å nå alle som føler kontrastene, pluralismen og splittelsen som preger et multikulturelt samfunn, sier redaktør Shabana Rehman. Nettstedet ønsker å være en tredje, kontroversiell stemme som oppmuntrer til synliggjøring og debatt. For å oppnå dette ønsker redaksjonen å spille på humor.

- Folk ønsker å nærme seg hverandre, men vet ikke hvordan, sier Rehman.

- Vi trenger synliggjøring og åpenhet rundt dette, men med en annen tilnærming enn den konfliktfylte du møter i for eksempel «Rikets tilstand», fortsetter hun.

Ideen om Fundamental.net ble født da standupkomiker Shabana Rehman møtte leserne av Dagbladet.no på nettet i februar i år. 4000 lesere med vidt forskjellig bakgrunn fulgte med på nettet, og stilte spørsmål om hva det betyr å være menneske i Norge i dag.

Redaksjonen bak nettstedet ønsker å se bringe mennesker sammen, og se nærmere på hva som ligger bak både positive og negative syn på det flerkulturelle Norge.

Kulturradikal humor

Rehman mener det ikke er rasisme som er hovedproblemet i dagens flerkulturelle Norge, og trekker fram all støtten Kadra ble møtt med.

- Vi vil vise at fremmedfrykt gjelder begge veier, og gjøre noe med det, sier Rehman.

Fundamental utgis av DB Medialab, Dagbladets selskap for digitale medier. Selskapets direktør Arne H. Krumsvik mener Norge trenger et sted møtested som Fundamental.net.

- Jeg tror dette er årets viktigste netttlansering, sier han.

Gå til www.fundamental.net.

HUMOR: Fundamental.net, med standupkomiker Shabana Rehman (bildet) som redaktør, ser på det fremmedkulturelle Norge med humørfylt alvor.