Nettsvindlet for luksuscruise

47 nordmenn slo til og kjøpte drømmecruise på nettstedet iBazar i Sverige. De kan se langt etter de rundt 15.000 kronene Karibia-ferien kostet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tysker har lurt minst 97 personer til å kjøpe falske reiser på auksjonssiden iBazar hvor ga han seg ut for å representere det amerikanske selskapet Club Holiday. Da bekymrede kunder som ikke fikk sine billetter ga beskjed til Club Holiday, viste det seg at selskapet ikke kjente til bestillingene. På det tidspunktet hadde tyskeren allerede tømt kontoen hvor pengene var innbetalt, skriver Aftonbladet.

Reisene kostet mellom 14.000 og 20.000 kroner, opplyser politiet.

- Det stemmer at en rekke personer har kjøpt falske reiser på vår auksjonsside, innrømmer iBazars nordenansvarlige Philippe Plichon som lover å bedre rutinene.

iBazar vet ikke nøyaktig hvor mange personer det dreier seg om.

Billettene er solgt via en mann og en kvinne i Gøteborg som nå er politianmeldt. Kvinnen har i politiavhør fortalt at hun har formidlet reiser til 97 personer, hvorav minst 50 er svensker. De resterende kundene skal være nordmenn.

Sjekk operatøren

- Dessverre er det altfor lett å seile under falskt flagg på internett, sier administrerende direktør Ingrid Løseth i Informa Ferie til nyhetsbyrået Newswire.

- Det tryggeste er å handle med byråer og operatører du kjenner fra før, og som ikke bare selger på internett

Dersom du er i tvil om reiseoperatøren er seriøs, kan du sjekke om operatøren har stilt garanti til Reisegarantifondet og er medlem i Den norske Reisebransjeforening.