Nettverk er nøkkelen for jobb

Er du på utkikk etter ny jobb? Glem stillingsannonsene. Det er personlige bekjentskaper som avgjør om du får spennende jobbtilbud i framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uten et godt nettverk er du sjanseløs i de spennende jobbene. Å bygge nettverk er nøkkelen til framtidas arbeidsmarked, mener eksperter.

- Nåværende og tidligere kolleger er nettverk så godt som gull. Legg til slektninger, venner, fysioterapeuten som knar den stive nakken din, sangkoret og foreldregruppa på skolen der barna dine går, og se hva du får: Mange kompetente mennesker med masse kontakter, sier Ragnhild Staff i rekrutteringsselskapet Total Consult.

Kalkulert

- Et godt kontaktnett er et konkurransefortrinn i dagens arbeidsmarked, mener viseadministrerende direktør i NHO, Kristin Clemet.

- Å investere i arbeidskraft er viktig, bedriftene er nå veldig klar over hvor viktig det er at riktig person havner på rett plass. Å bruke kontakter og nettverk i en ansettelsesprosess er kreativt, men jeg tror ikke bedriftene vil slutte å annonsere, sier Clemet som ikke liker begrepet «nettverksbygging».

- Det virker så kalkulert. Selv har jeg sannsynligvis et stort nettverk, men jeg har ikke planlagt og bygd dette kynisk med tanke på å bli attraktiv på arbeidsmarkedet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer