Nettvideo med halshogging

Opptaket der sørkoreaneren Kim Sun-il blir drept er lagt ut på et islamittisk nettsted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 33 år gamle tolken Kim ble henrettet tirsdag etter at den sørkoreanske regjeringen nektet å omgjøre beslutningen om å sende soldater til Irak. Videoopptaket viser de bevæpnede og maskerte kidnapperne stående i en halvsirkel rundt Kim som kneler, iført en oransje fangedrakt.

En av opprørerne leser opp en uttalelse mens en av de maskerte mennene griper tak i Kim, tvinger ham til gulvet, og halshogger ham med et sverd. Hodet blir deretter plassert tilbake på liket, som senere ble funnet av amerikanske soldater.

Al-Jazeera var den første TV-kanalen som viste deler av videoopptaket tirsdag. De viste imidlertid ikke selve henrettelsen.

Den sørkoreanske regjeringen kunngjorde torsdag at den vil forsøke å fjerne opptaket av halshoggingen fra internett. Informasjonsdepartementet har etablert et system som overvåker internett, i et forsøk på å stenge nettsteder som viser henrettelsen.

- Når nasjonen er i en slik sorg følte vi at det var nødvendig å ta strenge tiltak, sier en talsmann til nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)

VENTER PÅ DØDEN: Kidnapperne fikk ikke innfridd kravet om at Sør-Korea skulle trekke seg ut av Irak, og gjør seg her klar til å kappe hodet av gisselet.