Netzarim evakueres i dag

Den siste bosettingen på Gazastripen for fall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Soldater inntok i dag morges bosettingen Netzarim for den historiske flyttingen av de siste jødiske bosetterne på Gazastripen, skriver nyhetsbyrået AP.

Israelske styresmakter tror evakueringen av bosettingen vil være ferdig i løpet av dagen.

- Må fortsette

Arbeidere flyttet den jødiske kandelaberen, eller menorah, fra taket på Netzarims synagoge før soldater entret bygningen og flyttet de mer enn 600 bosetterne med makt. Det er usikkert hvor mange aktivister som var i synagogen under aksjonen.

- Vi vet hva som vil skje, og vi har slått oss til ro med det. Det eneste som kan stoppe dette, er et mirakel. Vi vet at vi mest sannsynlig ikke vil bo her i kveld, sier talsmann for bosettingen Netzarim, Eliahu Uzan, til Channel 1 TV.

Noen bosettere fant ro ved å fortsette med hverdagslige gjøremål. Arbeidere støpte blant annet grunnmuren til familien Meshulamis nye hus.

- Vi må bare fortsette med det lille hverdagslige livet vi har igjen. Vi må bare fortsette, fortsetter Uzan.

Utvider

Til tross for at de fire bosettingene på Vestbredden skal fraflyttes, sa Israels statsminister Ariel Sharon i et intervju til The Jerusalem Post at andre bosettinger på Vestbredden, blant annet flere som ligger like ved Jerusalem, vil bli utvidet og at dette vil skje snarlig.

Mer enn fem tusen soldater evakuerer nå fire utpekte bosettinger på Vestbredden etter at den israelske regjering i går ga sin endelige tillatelse til evakueringen.

I løpet av søndag og mandagen er mer enn 4.000 soldater og politifolk overflyttet fra Gazastripen til Vestbredden. Evakueringen av de rundt 8.500 jødiske bosetterne på Gazastripen har gått langt lettere enn fryktet.

VESTBREDDEN: Palestinske soldater inntar Vestbredden.
ARIEL SHARON: Statsministeren snakket i går om å utvide andre bosettinger på Vestbredden.