RETT VED ÅSTEDET: Bare ca 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Foto: Sindre Granly Meldalen
RETT VED ÅSTEDET: Bare ca 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer

Nevø av drept 40-åring: - Samfunnet ga ham en ny sjanse, og den tok han

- En snill og rolig mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nevøen til mannen (40) som ble skutt og drept på Lindeberg natt til søndag beskriver onkelen som en snill og rolig mann.

- Han hjalp alle rundt seg, sier nevøen.

I går kom det fram at 40-åringen i 1997 dømt for tre drapsforsøk som han begikk da han var 22 år.

- Samfunnet ga ham en ny sjanse, og den tok han. Han angret på det han hadde gjort, og begynte å gå på skole igjen mens satt i fengsel. Da han kom ut, stiftet han familie og fikk seg jobb som t-banesjåfør. Siden jobbet han mye, og brukte resten av tida på familien og de rundt ham, sier nevøen.

Tre barn 40-åringen etterlater seg tre små barn. Familien, slektninger, venner og bekjente har i helga samlet seg på Lindeberg for å bearbeide sorgen sammen.

- Vi skjønner ikke hvorfor han ble drept nå, sier han.

Siri Skovseth har bodd ved siden av 40-åringen i flere år, og har to barn som går i samme klasser som hans barn.

- Han var veldig rolig og høflig, og stilte alltid opp for barna sine. Han var mye ute sammen med dem, og var veldig pliktoppfyllende, sier Skovseth til Dagbladet.

40-åringen ble funnet med store hodeskader ved bilen sin på en parkeringsplass like ved hjemmet sitt natt til lørdag. En halvautomatisk pistol, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin, ble lørdag morgen funnet av en forbipasserende. Det er uklart hvor lenge den hadde ligget der.

Gjerningsmann på frifot Politiinspektør Grete Lien Metlid sier at den gamle voldssaken er en del av etterforskningen, men har også understreket at den bare er et av flere spor etterforskerne undersøker og at de ikke vet hva som kan være motiv for drapet. Mannen forklarte under rettssaken i 1997 at han hadde hørt stemmer i hodet som ba ham hevne det han følte hadde vært mobbing og latterliggjøring.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, og politiet ønsker flere tips, da det er personer som har vært i området det politiet mener er et veldig interessant tidspunkt, som de ikke har fått tak i.

Politiet undersøker om gjerningsmannen kan ha rekognosert i området før drapet.

Kontaktinformasjon ved tips til politiet er 22 66 96 00 eller kriminalvakten.oslo@politiet.no.