Nevøen kan bli felt av skoene

Politiet mener den 25 år gamle mannen kan ha slått og sparket sin onkel (61) til døde. Nå er både 25-åringen og avdødes kone (59) siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Politiet har etter det Dagbladet erfarer beslaglagt nevøens sko. Årsaken skal være at de ønsker å undersøke om det er blod eller annet biologisk materiale fra avdøde på skoene - spor som eventuelt kan knytte 25-åringen til dødsfallet.

Den 61 år gamle mannen ble funnet død utenfor hjemmet på Stavne i Trondheim søndag ettermiddag. Politiet mener dødsfallet kan ha blitt forårsaket av voldsbruk, og har siktet mannens kone og nevø for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Politiet har grunn til å tro at han har vært utsatt for skader fra andre. Men det er mulig at han selv har påført seg skadene, sier politioverbetjent Per Bjørgum i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Både kona (59) til avdøde og nevøen nekter straffskyld. Begge ble i går varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

Trakk inn nevøen

Kona har forklart at hun ikke har sett noe som kan forklare dødsfallet, og skal ha antydet at mannen kan ha falt ned trappa utenfor parets hjem, får Dagbladet opplyst. Det skal også være kona som gjennom sin forklaring har trukket nevøen inn i saken.

25-åringen skal ha forklart at han husker svært lite fra natt til søndag, fordi han hadde drukket mye alkohol.

Omstendighetene rundt dødsfallet til 61-åringen er uklare. Flere naboer har rapportert om festbråk natt til søndag fra villaen ved Stavnebroen i Trondheim.

Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke gitt noen entydige svar på hvordan 61-åringen døde.

Taushetsplikt

- Den gir heller ikke et klart svar på hvordan hodeskaden har oppstått. Det er mange ubesvarte spørsmål å avklare, sier politioverbetjent Per Bjørgum. - Det er ikke uvanlig at slike saker blir lukket når etterforskningen krever det, fastslår Ekker.

<!--BTEK0--> FUNNET DØD: En mann (61) ble søndag ettermiddag funnet død i innkjørselen til en bolig på Stavne i Trondheim. Ifølge opplysninger fra politiet skal det ha vært en fest i boligen natt til søndag. Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke gitt noen entydige svar på hvordan mannen døde.