Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nevøen til Berlin-mistenkt pågrepet i Tunisia

Tre personer er pågrepet i Tunisia. 

FILMET SEG SELV: I en video som ble offentliggjort av IS' mediegrein Amaq i går, opptrer den mistenkte Berlin-terroristen Amis Amri (24). Video: CNNVis merVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer er pågrepet i Tunisia. De tre er kobles til mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på et julemarked i Berlin mandag.

Nevøen til den mistenkte gjerningsmannen skal være blant de pågrepne. De tre knyttes til mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på et julemarked i Berlin mandag.

Nevøen til den mistenkte gjerningsmannen skal være blant de pågrepne, opplyser Tunisias innenriksdepartement lørdag.

I en uttalelse skriver departementet at de tre mistenkte skal være medlemmer av en «terrorcelle med koblinger til terroristen Anis Amri».

De tre ble pågrepet fredag.

Lagde video

I en video, som ble offentliggjort av Den islamske stats (IS') mediegren i går, Amaq opptrer den mistenkte Berlin-terroristen Anis Amri. Han sverger troskap til IS' leder Abu Bakr al-Baghdadi og lover å kjempe mot «korsfarere» og «griser».

- Dette er min beskjed til korsfarerne. Med Guds vilje skal vi slakte dere. Jeg sverger at vi skal slakte dere, sier 24-åringen.

IKKE REDD: Folk vi traff i Berlin, nekter å la frykten styre dem i hverdagen. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Per ErvlandVis mer Vis mer Vis mer

Videoen er filmet av Amri selv, på ei gangbru nord i Berlin, ikke langt fra stedet der han tiltvang seg vogntoget han brukte i angrepet mot julemarkedet på Breitscheidplatz mandag, der 12 ble drept og 48 skadd.

IS tok tirsdag på seg ansvaret for angrepet.

Skutt og drept

Etter en intens menneskejakt ble Amri i går skutt og drept av italiensk politi i Milano. Han trakk våpen under en rutinemessig kontroll og skadeskjøt en av politimennene før han selv ble drept.

Italiensk politi er helt sikre på at mannen som ble skutt i Milano, er Amri; de har bl.a. identifisert ham på grunnlag av fingeravtrykk, som også ble funnet i vogntoget.

Det har kommet fram at den 24-årige tunisiske asylsøkeren i flere måneder var i tysk politis søkelys på grunn av mistanke om terrorplanlegging. Ingen bevis ble funnet, og han gikk fri.

(NTB/Dagbladet)

JULESTEMNING I BERLIN: Julefeiringen lar seg ikke stoppe av terror, berlinerne strømmet til julemarkedene da de åpnet etter å ha vært stengt etter terroren. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Per Ervland Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!