DØMT: Tidligere ordfører i New Orleans, Ray Nagin, er dømt til ti års fengsel for korrupsjon. Anklagene dukket opp i kjølvannet av orkanen Katrina. Foto: AP / NTB scanpix
DØMT: Tidligere ordfører i New Orleans, Ray Nagin, er dømt til ti års fengsel for korrupsjon. Anklagene dukket opp i kjølvannet av orkanen Katrina. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

New Orleans' tidligere ordfører dømt til ti års fengsel

For korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere ordfører i New Orleans, Ray Nagin, er dømt til ti års fengsel for korrupsjon. Anklagene dukket opp i kjølvannet av orkanen Katrina.

Nagin ble i februar kjent skyldig i blant annet bestikkelser, hvitvasking av penger og skatteunndragelser. Onsdag var straffeutmålingen klar, og den lød på ti års fengsel.

Aktoratet hadde lagt ned påstand om en enda strengere straff. De mener at Nagin tok imot en mengde bestikkelser for over 500 000 dollar mens han var ordfører.

Nagin vakte sterke reaksjoner med sin uberegnelige oppførsel etter at New Orleans ble rammet av storflom som følge av orkan i 2005. Minst 1500 mennesker omkom, og titusener ble hjemløse.

(NTB)