New York-borgermester advarer: - Venter på en av de største snøstormene i byens historie

Treffer trolig USA mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En snøstorm forventes å treffe nordøstlige deler av USA mandag og tirsdag. Spesielt New York og Boston er utsatt og det spekuleres i at opptil én meter snø vil dekke gatene, skriver CNN.

- Jeg vil at alle skal skjønne at vi - mest sannsynlig - venter på én av de største snøstormene i byens historie, sier New York-borgermester Bill de Blasio.

- Ekstremvær Han oppfordrer folk til å være varsomme og at folk i byen kan forvente seg forsinkelser i trafikken.

- Jeg ber alle forberede seg til noe som er verre enn vi noen gang har sett. Hold dere i sikkerhet. Gjør dere klare til ekstremvær. Ikke undervurder stormen, sier borgermesteren.

VENTER SNØSTORM: En snøstorm forventes å treffe nordøstlige deler av USA mandag og tirsdag. Spesielt New York og Boston er utsatt og det spekuleres i at opptil én meter snø vil dekke gatene. Foto: AP Photo/Mike Groll
VENTER SNØSTORM: En snøstorm forventes å treffe nordøstlige deler av USA mandag og tirsdag. Spesielt New York og Boston er utsatt og det spekuleres i at opptil én meter snø vil dekke gatene. Foto: AP Photo/Mike Groll Vis mer

Meteorologer omtaler snøstormen som historisk og eksperter advarer mot at menneskeliv kan gå tapt. Flere av t-banene i New York-området vil være stengt i rushen mandag morgen.

Så sent som i november i fjor herjet en snøstorm i New York.

Åtte døde Snøstormen kostet åtte menneskeliv, der flesteparten av dem av hjerteinfarkt under snømåking.

Flere steder ble falt det nesten tre meter snø. Byen Buffalo var en av stedene som ble hardest rammet.

ADVARER: Borgermester i New York City, Bill de Blasio. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP
ADVARER: Borgermester i New York City, Bill de Blasio. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP Vis mer

- Det er har vært en drepende storm. Vi har hatt seks dødsfall i området, fem av dem kunne vært forhindret, sa Gale Burstein i helsevesenet i byen.

Det kolossale snøfallet førte til at tak rast sammen, hus ble ødelagt og bedrifter måtte stenge. Myndighetene måtte også innføre kjøreforbud på flere av veiene.

NEDSNØDD: Thomas Wisniewki graver fram bilen sin i Buffalo, New York. Bildet er fra november i fjor. Foto: REUTERS/Mark Blinch
NEDSNØDD: Thomas Wisniewki graver fram bilen sin i Buffalo, New York. Bildet er fra november i fjor. Foto: REUTERS/Mark Blinch Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer