Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

New York-børsen stiger igjen

Tallene peker oppover igjen på New York-børsen etter dagens krise. Men da status ble oppgjort på slutten av dagen, hadde Microsoft-sjefen Bill Gates tapt 12 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjekursene i New York fortsatte fallet da børsen på Wall Street åpnet i kveld norsk tid. Men etter en snau halvtime snudde vinden.

Flygiganten Boeings aksjer var blant de få som steg i kurs de første børsminuttene. Mens data-giganten Microsoft var en av de store taperne.

Stort tap

Hele 12 milliarder norske kroner måtte sjefen Bill Gates vinke farvel til da børsen stengte klokka 22 i kveld - norsk tid. Kursfallet startet i minuttene etter klokken ti om morgenen New York-tid. Før en halv time var gått, snudde indeksen fra et tap på 180 poeng til en liten oppgang.

Rentenivået, prisstigningen og arbeidsløsheten i USA er på rekordlave nivåer. Dermed er det få som tror at mini-krakket i dag vil påvirke amerikansk økonomi på lengre sikt.

NTB/Dagbladet

Ved New York-børsen var det mer behersket stemning ved stengetid i kveld. Kursene gikk litt oppover igjen.
Hele Norges coronakart