Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

New York-brannsjef om dødsbrannen: Startet med barnelek

- En ubeskrivelig tragedie midt i høytida.

BRANN: Minst 12 mennesker mistet livet i en brann i bydelen The Bronx i New York natt til fredag. Video: CNN, NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 12 mennesker, deriblant fire barn, mistet livet i en brann i The Bronx torsdag.

Nå sier New York-brannsjef Daniel Nigro at brannen mest sannsynlig startet etter at et lite barn lekte med en komfyr, ifølge BBC. Deretter skal flammene ha beveget seg ut av leiligheten, og oppover byggets hovedtrapp.

- Brannsjef Daniel Nigro kalte brannen for historisk i omfang, på grunn av antallet liv som gikk tapt, uttalte New Yorks ordfører Bill de Blasio i dag i forbindelse med at detaljene rundt tragedien ble offentliggjort.

Tragisk brann

Brannen ordføreren omtaler er den dødeligste siden 1990.

Blant de som døde var barn på henholdsvis 1, 2 og 7 år, samt et barn som myndighetene ikke har offentliggjort alderen på.

- Vi er på stedet for en ubeskrivelig tragedie midt i høytida, et tidspunkt der familier samler seg. I kveld, her i Bronx, har familier blitt revet fra hverandre. Dette er den verste branntragedien vi har sett i denne byen på minst et kvart århundre, har de Blasio tidligere sagt om brannen.​​

Fortsatt under etterforskning

Den startet rundt klokka 19.00 lokal tid, og spredde seg raskt i bygget på fem etasjers. Noen beboere klarte å komme seg ut via en branntrapp.

Andre kom seg aldri ut av blokka.

- Røyken var voldsom og folk ropte «Kom deg ut!». Jeg hørte en kvinne rope: «Vi er fanget, hjelp!», sa øyevitnet Jamal Flicker i går.

Nå undersøker myndighetene i New York brannens årsak nærmere, samt forholdene som førte til at så mange døde.

Ifølge avisa New York Times var det registrert seks brudd på bygningsforskriftene ved bygningen. Ett av bruddene dreide seg om en defekt røykvarsler i første etasje, altså etasjen der det begynte å brenne. ​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!