Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

New York-guvernør tatt med buksa nede

Eliot Spitzer (48): Jeg har krenket familien min.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En stor politisk skandal ryster nå demokratene i USA.

New York-guvernør Eliot Spitzer (48) knyttes nå til en eksklusiv prostitusjonsring. Ifølge avisa The New York Times er guvernøren og den gifte trebarnsfaren identifisert som en av klientene til prostitusjonsringen Emperors Club VIP.

Den nå stengte nettsida til klubben viser fotografier av lettkledde kvinner med ansiktene skjult. Vedlagt følger også timesatsene. De høyest rangerte prostituerte koster 5500 dollar eller drøye 30 000 kroner timen.

Nå i kveld norsk tid ble pressen hasteinnkalt til pressekonferanse. Ved Spitzers side stod kona Silda og var vitne til det som trolig er mannens exit ut av amerikansk politikk.

- Jeg opptrådt på en måte som har krenket forpliktelsene til familien min og min oppfatning av rett og galt. Jeg må nå vie tid til å gjenopprette tilliten i familien, sa Spitzer. Han unnlot å kommentere prostisjonsanklagene direkte, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Møttes på rom 871

Den pikante avsløringen rundt Spitzer kommer etter at fire personer i forrige uke ble arrestert i forbindelse med en større politiaksjon mot det ekslusive prostitusjonsmiljøet.

Guvernørens reisevirksomhet viser at han var i Washington i midten av februar. En av klientene som blir beskrevet i rettspapirene arrangerte et møte med en prostituert fra Emperors Club VIP 13.februar.

image: New York-guvernør tatt med buksa nede

Denne mannen, identifisert som «Klient 9» og trolig guvernør Spitzer, hadde seks samtaler med en bookingagent for prostitusjonsringen. Det viser utskriftene av telefonavlyttingen.

Mannen møtte den prostituerte på rom nummer 871. Hvilket hotell det dreier seg om er ikke klart. Spitzer bodde på Mayflower Hotel i Washington. Rom nummer 871 på det hotellet var den kvelden registrert i et annet navn.

Klokka sju morgenen etter den 13-februar opptrådte Spitzer på tv-kanalen CNBC. Senere på dagen forklarte han seg for en kongresskomité, skriver New York Times.

Gikk hardt ut mot prostitusjon

Spitzer har tidligere gjort seg bemerket i rollen som statsadvokat og korrupsjonsjeger. Magasinet Time kåret han til Crusader of the Year eller Korsfareren. I 2004 sørget han for at 16 personer i en prostitusjonsring på Staten Island ble arrestert. Etter arrestasjonen snakket Spitzer med avsky om denne virksomheten.

- Dette var en sofistikert og lukurativ operasjon med en kompleks oppbygning og ledelse. Det var imidlertid intet annet enn prostitusjonsring, sa Spitzer den gangen.

Nå har Spitzer informert den administrative ledelsen om at han selv har vært involvert i en prostitusjonsring.

SKAMFULL:</B> På pressekonferansen stod kona Silda ved siden av sin mann og NY-guvernør, nå beskyldt for å ha benyttet seg av luksusprostituerte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media