New York neste!

Mens norsk presse har vært på boligjakt for prinsesse Märtha Louise og Ari Behn i Asker og Askim, har de vordende foreldrene bestemt seg for å flytte til New York. Med baby Behn, skriver Aftenposten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er eventyrlystne og ønsker luft under vingene når vi får barn, sier paret i et intervju med Aftenposten. Flytteplanene blir realisert til høsten, og Ari og Märtha gjør amerikanere av seg på ubestemt tid.

Ari sjekket New York

Ari Behn var i New York for kort tid siden, og kom tilbake til Norge akkurat tidsnok til å rekke Erling Lorentzens 80-årsdag i forrige uke. Alle trodde han hadde vært i verdensbyen for å skrive på sin nye bok, men Behn hadde trolig benyttet anledningen til å sjekke ut mulige bosteder i sin nye hjemby.

Verken Aris mor Marianne Solberg Behn, prinsessens forlover Marianne Ulrichsen eller andre venner av paret Dagbladet kontaktet seInt i går kveld ønsket å kommentere nyheten.

24. oktober i fjor fikk Dagbladet bekreftet fra flere kilder at prinsessen og forfatteren i størst mulig grad vil unngå at barnet blir offfentlig eie. Seinere ønsker prinsessen og Ari Behn likevel at barnet skal gå i offentlig barnehage og offentlig skole. I fjor flyttet den spanske prinsessen Elena til New York med mann og barn, blant annet for å få fred fra den spanske pressen.

Baby Behn

Selv bedyrer de vordende foreldrene at de ikke forlater Norge for å slippe unna den store offentlige interessen for sitt privatliv. Ideen om et familieliv i smeltedigelen på Manhattan ble unnfanget allerede i fjor sommer, da det nygifte paret stoppet i New York under bryllupsreisen, skriver Aftenposten.

- Det blir en ny fase i livet, med det lille barnet og oss. Det er noe vi tre er sammen om, en mulighet vi har bare før barnet begynner på skolen, sier Ari til Aftenposten.

Foreløpig er adressen til prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og baby Behn ikke bestemt. Men det er derimot familienavnet:

- Det blir Behn, jeg har ikke noe etternavn, sier prinsesse Märtha Louise, som ruger hemmelighetsfullt på forslagene til fornavn.

Noe tidsperspektiv på hvor lenge de vil bo i New York, har de ikke.

- Vi regner med å komme hjem til lange sommerferier og til julefeiring, sier prinsesse Märtha Louise, som gleder seg til å være mor på heltid med sitt barn i stor byen det første året.

Barnløst på Slottet

Med kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit i London og prinsesseparet i New York, går kongeparet såvel barn- som barnebarnløse tider i møte.

- Vi har gått noen runder med våre foreldre, og de har gitt sitt samtykke til at vi flytter for en periode, sier Märtha Louise.

Svangerskap har så langt vært uten komplikasjoner.

- Jeg synes jeg er veldig privilegert som får lov til å oppleve å være gravid. Jeg får mer og mer respekt for kroppen, som lar et barn vokse til, at det skjer uforstyrret av fornuften. Det oppleves som det mest naturlige i verden, og jeg håper jeg kan få en så normal fødsel som mulig, sier prinsessen.

- Jeg hadde trodd det skulle være mirakuløst hele tida, det er det jo også, men samtidig er det så naturlig. Men det er godt det tar litt tid, selv om jeg kjenner meg veldig klar for å bli far, sier Ari, som selv skal delta i fødselskurs.

- Velkommen!

Kunstneren Vebjørn Sand bor i New York, og han ønsker paret velkommen.

- Skal de flytte til New York? Så hyggelig da, sier han, og råder de to til å forsyne seg av alt det byen har å by dem.

- New York er sannsynligvis det stedet i verden man kan utvikle seg raskest. Byen har alt det menneskeheten har å by på, innen tre minutters avstand. Alt det vakreste og alt det grimmeste, like mye inderlighet som overfladiskhet, like mye varme som kulde. New York er menneskeheten konsentrert, verden konsentrert!

PAKKER OG REISER: Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og den lille babyen, som ventes i april/mai, flytter til New York. Det blir en ny fase i livet, med det lille barnet og oss. Det er en mulighet vi har bare før barnet begynner på skolen, sier Ari i et intevju med Aftenposten i dag.